Festival Kapsamında Düzenlenen Yarışmada Ödül Alan Afişler Açıklandı

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada ödül alan afişler açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için açılan afiş yarışmasının sonuçları, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından açıklandı.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin tanıtım materyallerinde kullanılacak afişin belirlenmesi için yapılan yarışmada ''Kara Grafik'' isimli tasarımıyla Yusuf Kara birincilik ödülüne layık görüldü.

Yarışmada Bilecik Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarımı Bölümü öğrencisi Yunus İnci ikinci, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunu grafik sanatçısı Metin Erdoğan da üçüncü oldu.

Başkan Akaydın, reklam sektörünün olmazsa olmazı grafik sanatının medyayı etkili kılmada, kamuoyunu yönlendirmede önemli bir araç olduğunu belirterek, ''Günlük yaşamda kullanılan her şey tasarım sanatı ile biçimlendiriliyor. Bu nedenle genç tasarımcıları yüreklendiriyoruz'' dedi.

'Estetik' sözcüğünün günlük yaşamda 'iletişim estetiği' olarak algılanır hale geldiğine dikkat çeken Akaydın, grafik sanatının iletişim bilimi ve dünyasının temelini oluşturduğunu söyledi.

Yarışmaya bundan önceki en fazla katılımın 2004 yılında 103 grafik sanatçısının 150 eserle gerçekleştiğini anımsatan Akaydın, bu yıl eser sayısının 177'ye ulaşarak rekor kırıldığını, başarılı çok sayıda tasarımın yarışmada yer almasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Toplantıya, jüri üyeleri Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasip Bektaş, grafik sanatçısı Himmet Öcal, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Tufan Dağıstanlı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Akgün Keskin Sakarya ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Merih Taşkaya da katıldı.

Öte yandan Yusuf Kara'nın birincilik ödülüne değer görülen afişi, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin tanıtımında kullanılacak. Ödüllü afişlerle sergilenmeye değer görülen toplam 49 afiş, festival programı kapsamında açılacak bir sergide sergilenecek.

Dereceye giren afişlerden birinciye 5 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin lira para ödülü verilecek .
Kaynak: AA