Dolandırıcılık İçin İşyeri Kuran 6 Kişi Gözaltına Alındı

Şanlıurfa polisi, açtıkları bürodan aradıkları vatandaşları tehditle dolandıran 6 kişilik dolandırıcılık çetesini çökerti.

Dolandırıcılık İçin İşyeri Kuran 6 Kişi Gözaltına Alındı
Şüphelilerden birinin bir ay önce aynı suçtan gözaltına alınıp serbest bırakılması dikkat çekti. 6 kişilik çetenin emniyetteki sorgusu sürüyor. Vatandaşları cep telefonlarından arayarak, kendilerini Cumhuriyet savcısı, emniyet görevlisi, askeri görevli, istihbarat görevlisi olarak tanıtan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Cengiz Topel Mahallesi’ndeki bir büroya operasyon düzenleyen polis, daha önce de benzer suçlardan sabıkası bulunan çeteden 6 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Zeynep P. adlı bayan geçtiğimiz ayda aynı suçlama ile gözaltına alınmış, sağlık kontrolü için çıkarıldığı hastanede arkadaşı ile tartışmış, hastaneyi bir birine katmıştı. Şahısların üstünde ve ikamette yapılan aramada 6 adet cep telefonu, 9 adet sim kart, 4 adet sim kart yuvası, 7 adet, hesap kartı ele geçirildi. Araştırmada, şüphelilerin çok sayıda vatandaşın ev telefonlarını aradıkları ve dolandırmaya çalıştıkları tespit edildi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü’ne götürüldü .