Tokat Valisi Şerif Yılmaz Açıklama Yaptı

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, ''Devletimizin şeffaflığını, açıklığını ve hizmetteki hızlılığını en fazla gösteren kurumlardan birisi Sosyal Güvenlik Kurumu oldu'' dedi.

Yılmaz, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla SGK İl Müdürü Hami Yücer başkanlığındaki heyeti makamında kabul etti.

Vali Yılmaz, ziyarette yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik sisteminde farklı kurumlarca sunulan hizmetlerin, birleşmeden sonra tek çatı altında toplanarak vatandaşlara daha hızlı, etkin hizmet verildiğini söyledi.

Türkiye'nin neresinde olunursa olunsun artık işlemlerin daha kısa sürede halledildiği bir sürece girildiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

''Hala da bu sürecin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Özellikle belge incelemeleriyle ilgili otomasyon sistemine geçilmesi, bu konuda kurumsal bir yapının oluşması özlediğimiz bir tablo. İnsanlarımızın kafasında oluşabilecek sorularla ilgili insan katkısının dışında, artık bilgisayarlar vasıtasıyla, kişiler devreye girmeden çözülmesi devletin itibarı açısından önemli. Eskiden emeklilik için günlerce bekleyen insanımız bugün müracaat ettiği anda kendi sürecini de takip edebiliyor. Devletimizin şeffaflığını, açıklığını ve hizmetteki hızlılığını en fazla gösteren kurumlardan birisi Sosyal Güvenlik Kurumu oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.''

Hami Yücer de, Sosyal Güvenlik Haftasının 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını, İl Müdürlüğü olarak hafta boyunca okul gezileri, sivil toplum kuruluşları ziyaretleri, en çok sigorta primi ödeyen işletme sahibine plaket töreni düzenleyeceklerini belirtti .
Kaynak: AA