Kazakistan'ın Bağımsızlığını 20. Yıldönümü Ankara'da Coşkuyla Kutlandı

Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. Yıldönümü dolayısıyla Ankara Swiss Otel’de bir resepsiyon verildi.

Geceye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ak Parti Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Haluk İpek ve askeri erkan katıldı.

Kazakistan, bağımsızlığının 20. Yıldönümünü ulusal sınırları içerisinde olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde de kutluyor. Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği de bu etkinlikler kapsamında Ankara’da bir resepsiyon verdi. Renkli kutlamalara sahne olan resepsiyona Türkiye’den de başta İçişleri Bakanı Şahin ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri İsen olmak üzere, Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve üst düzey komutanlar katıldı.

Gecenin ev sahipliğini ise Kazakistan Büyükelçisi ile ülke komutanları yaptı. Ülke gelenek ve göreneklerinin sergilendiği gecede, genç Kazak bayanlar, ülkelerinin danslarıyla ve şarkılarıyla eğlendirdi. Yine Kazakistan’ın askeriyesini konu alan bir sunum da davetlilere izletildi. Bakan Şahin’in Kazakistanlı yetkililerle sıcak sohbeti dikkat çekerken, Şahin, kendisine ikram edilen yiyecek ve içeceklerden de tattı.