Karnına Yapışan Keneyi Kopartınca Canından Oldu

Kastamonu’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Ankara’ya sevk edilen bir kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Karnına Yapışan Keneyi Kopartınca Canından Oldu
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine bağlı Obruk köyünde yaşayan Ayşe Ortaacar'ın (45) vücuduna, 10 gün önce köyünde kene yapıştı. Keneyi kendisi koparttığı belirtilen Ayşe Ortaacar, bir gün sonra baş ağrısı, bulantı ve yüksek ateş şikayetleriyle İhsangazi Devlet Hastanesine başvurdu. Ortaacar, daha sonra, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ortaacar, durumunun ağırlaşması üzerine, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 5 Mayıs’ta vücuduna kene yapışan Ayşe Ortaacar, 10 gün sonra tedavi gördüğü Ankara’da bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti

Ortaacar’ın cenazesi, yakınları tarafından Ankara’dan alınarak ilk önce İhsangazi ilçe merkezinde daha sonra yakınlarının isteğiyle Obruk köyüne mezarlığın yakınındaki cenaze alanına getirildi.

Cenaze namazı, tabut araçtan indirilmeden kılındı. Cenazeye katılanların, tabutun yaklaşık 10 metre ilerisinde saf tuttuğu gözlendi. Cenazenin defin işlemleri sırasında da sağlık görevlilerinin gerekli tedbirleri aldığı görüldü.

Defin işleminde görev alanların, koruyucu maske ve eldiven taktığı gözlendi. Görevli 8 kişi dışındakiler, mezarlığın kapısında sağlık görevlileri ve jandarma ekiplerince bekletildi. Cenaze tabuttan çıkarılmadan toprağa verilirken, mezarın içerisine kireç döküldü. Daha sonra mezar kepçe yardımıyla kapatıldı. Cenaze sırasında yakınları ise göz yaşlarını tutamazken bayılanlarda oldu. Ayrıca cenaze sırasında köylülere kene hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayşe Ortaacar’nın evli ve 3 çocuk annesi olduğu öğrenildi

Kastamonu’da daha önce de merkez ilçede Salim Şen ve Azdavay ilçesinde Nigar Orman hayatını kaybetmişti .
Kaynak: İHA