Jandarmadan Akaryakıt Kaçakçılığı Operasyonu

Küçükçekmece’de, bir TIR garajında oluşturulan yeraltı depolarına gizlenmiş özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaf akaryakıtı, kamyon, otobüs ve TIR’lara sattıkları belirlenen 2 kişi jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Küçükçekmece’de faaliyet gösteren bir TIR garajının çeşitli bölümlerine gizlenmiş vaziyette akaryakıt depolarının ve yeraltı depolarının bulunduğu bilgisine ulaştı. Jandarmaya ulaşan ihbarda bu depolar içerisinde özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaf akaryakıtın olduğu, gizlenmiş pompa düzeneği ile kamyon, otobüs ve TIR’lara bu akaryakıtın satışının yapıldığı bildirildi.

İhbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, şirketin sahiplerinin Y.K. ve K.D. olduğunu belirledi. Şirket sahiplerinin “5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’na muhalefet ve akaryakıt kaçakçılığı” suçlarından sabıka kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Müşteri kılığında işletmeye giden jandarma ekiplerinin, aldıkları motorin numunesi üzerinde yapılan ulusal marker testinde geçersiz sonuç alındı.

8 Mayıs günü harekete geçen jandarma ekipleri, Küçükçekmece’de bulunan TIR garajına operasyon düzenledi.

Operasyonda işletmede bulunan K.D. ile A.Ç. isimli şüpheliler gözaltına alınırken, işyerinin ortaklarından Y.K. ise bulunamadı. Gözaltına alınan şüpheli şahıslarla birlikte 1 adet sayaçlı pompa, 30 metre uzunluğunda hortum, 4 adet 2 adeti 800 litrelik dolu, 2 adeti bin litrelik biri boş biri dolu plastik yakıt tankı, 1 adet 120 litrelik içi akaryakıt dolu plastik bidon, 1 adet 100 litrelik içi akaryakıt dolu plastik bidon ve toplamda 2 bin 820 litre motorin ele geçirildi.

İfadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen şüphelilerden K.D., tutuksuz yargılanmak üzere savcısının talimatı ile serbest bırakılırken, A.Ç. ise denetimli serbestlik cezası verilerek serbest bırakıldı. Y.K’nın yakalanması için çalışmalar sürüyor .
Kaynak: İHA