Dereceye Giren Öğrencilere Madalyaları Verildi

''Fatih Belediyesi Başkanlık Koşusu''nda dereceye giren ilköğretim ve lise öğrencilerine madalyaları, Fatih Mimar Sinan Stadı'nda düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilerin böyle bir yarışmaya katılmaya cesaret göstermesinin ve hazırlanmak için emek vermesinin kendisi için çok önemli olduğunu dile getirerek, ''Onun için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum'' dedi.

Tüm çocukların başarılı olmasını istediklerini vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

''Şunu unutmayın, babanız, anneniz her ne iş yaparsa yapsın, bizim millet olarak her şeyimiz çocuklarımızdır. Başbakan için de öyledir. Sizler bizim çocuklarımızsınız. Sizler bizim gözümüzün nurusunuz. Sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalar neticesinde akıllı tahta projesi oluştu. Sahaları müsait olan tüm okullarımıza kapalı spor salonları yaptırıyoruz. Türkiye'nin tek olimpik buz pateni sahası Fatih'te Silivrikapı semtinde. Bunun temelinde, çocukların derslerinde başarılı olmaları yetmez, kendilerini ifade edecek bir alan daha olmalı düşüncesi var. Çünkü siz yarın hayata atıldığınızda bu tür spor ve sanat faaliyetlerinde başarılı olan çocuklar hayatta da daha başarılı oluyor.''

Törende, daha sonra Fatih Belediyesi Başkanlık Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bu yıl 7'incisi düzenlenen ve 45 okuldan 550 sporcunun katıldığı yarışmada, ''İlköğretim Küçük Kızlar'' kategorisinde Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndan Zeynep Bekan birinci, Riyaziyeci Salih Zeki İlköğretim Okulu'ndan Büşra Taş ikinci, yine Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndan Semanur Aslan üçüncü oldu.

Yarışmada, ''İlköğretim Küçük Erkekler'' kategorisinde Neslişah İlköğretim Okulu'ndan Fatih Özeren birincilik, Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndan Yusuf Külüğ ikincilik, İbrahim Alaaddin İlköğretim Okulu'ndan Ekrem Demir üçüncülük madalyasını kazandı.

Törende, ''Yıldız Kızlar'' kategorisinde Edirnekapı İlköğretim Okulu'ndan Aslı Batan birincilik, Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndan Seda Kılıç ikincilik, Emin Ali Yeşil İlköğretim Okulu'ndan Zeynep Tolay üçüncülük madalyasına, ''Yıldız Erkekler'' kategorisinde Katip Kasım İlköğretim Okulu'ndan Yusuf Ayyıldız birincilik, Hacı Süleymanbey İlköğretim Okulu'ndan Emrullah Livan ikincilik, Kocamustafapaşa İlköğretim Okulu'ndan Şaban Oğuz Karadaş üçüncülük madalyasına hak kazandı.

''Lise Genç Kızlar'' kategorisinde Atatürk Çağdaş Eğitim Çok Programlı Lisesi'nden Aslı Metin birincilik, Selçuk Kız Meslek Lisesi'nden Ezgi Uludere'nin ikincilik, aynı liseden Dünyanur Kemaloğlu'nun üçüncülük madalyasını taktığı törende, ''Lise Genç Erkekler'' kategorisinde ise Yedikule Anadolu Lisesi'nden Bayram Erdem birincilik, İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Semih Demir ikincilik Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Lisesi'nden Yusuf Kızılkaya da üçüncülük madalyasını aldı .
Kaynak: AA