Depremzedeler Vekilden Sulama Havuzu İstedi

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ilçenin meyve ve sebze deposu konumundaki Şenköy’ü ziyaret etti.

Depremzedeler Vekilden Sulama Havuzu İstedi
Meyve ve sebze üretiminde sulama suyu sıkıntısının had safhaya ulaştığını dile getiren köylüler, “Beldemizin tamamına kiraz, vişne ve elma ağırlıklı 6 bini aşkın çeşitli meyve fidanları diktik. Tavsiye üzerine tarımda vahşi sulama yerine damlama sulama yapıyoruz. Ancak sulama havuzumuz olmadığı için damlama sulama sistemimizi tankerler vasıtasıyla taşıdığımız su ile yapmak zorunda kalıyoruz. Yani sizin anlayacağınız taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyoruz. Bize 2 bin metreküplük sulama havuzu yapılsa işimizi görecek. Sizden bu hususta destek bekliyoruz” dedi.

Yapılacak sulama havuzunun işçiliğini köylü olarak kendilerinin karşılayabileceğine vurgu yapan köy halkından Alaattin Keskin, “Her şeyin başı üretim. Üretim olmayınca bize ne kadar yardım etseniz boşuna. 70-80 bin TL’ye mal olması planlanan 2 bin tonluk sulama havuzunun işçiliğini köylü olarak biz karşılarız. Köy halkının çoğunluğu zaten inşaat ustası. Gerisini biz hallederiz” dedi.

Vatandaşların sulama havuzu konusundaki isteklerini haklı bulduğunu ifade eden Kavuncu, “Bu hususu önce Kütahya Valimiz sayın Kenan Çiftçi ile görüşeceğim. Umarım size bu hususta yardımda bulunabiliriz. İl Özel İdaremizin de imkanlarına bir bakalım” dedi .
Kaynak: İHA