Beyin Ölümü Gerçekleşen Gencin Kalbi Ankara’ya Getirildi

Uşak’ta intihar girişimi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın kalbi, Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kalp yetmezliği tedavisi gören 25 yaşındaki Ayşegül Özge Uyar’a nakledilmek üzere başkente getirildi.

5 kişilik ekip nezaretinde ambulans uçakla Esenboğa Havalimanı'na getirilen kalp, ambulansla Mamak’taki tıp fakültesinin kalp merkezine götürüldü. Saat 02.30 sıralarında Ayşegül Özge Uyar, kalbin nakli için ameliyata alındı. Ayşegül Uyar’ın ablası Demet Uyar, 3 aydır kalp nakli için beklediklerini ifade ederek, ”Kardeşime 8 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konmuştu. Birçok hastane gezdik. Bir sürü badireler atlattık. Bu süre içerisinde kendisi üniversiteyi de bitirdi. Bu sene durumu iyi değildi. Doktorlar nakil olması gerektiğini söylediler. Biz de sabırla bekliyoruz. İnşallah herşey daha güzel olacak” diye konuştu.

Uyar, kardeşinin kendisine erkek kalbinin nakledileceğinden haberdar olduğunu vurguladı. Heyecanla bekleyen Uyar’ın yakınlarının, kalbin ameliyathaneye götürüldüğü sırada gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

Uşak'ta hayatını kaybeden ve ailesi tarafından tüm organları bağışlanan Yılmaz’ın yüzünün; Akdeniz Üniversitesi'ne, karaciğer ve böbreklerinin İzmir Kent Hastanesi'ne, kornealarının ise Dokuz Eylül Üniversitesi'ne nakledilmek üzere götürüldüğü öğrenildi .