Bakanlık, Belediyeden ''kırcami' İçin Taslak Plan İstedi

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan Kırcami bölgesi için 'Taslak Plan' göndermesini istediği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Doğanay imzasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda, belediyenin İçişleri Bakanlığı'ndan, Doğuyaka, Mehmetçik, Topçular, Yeşilova, Kırcami, Güzeleoluk, Zümrütova mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda ve Kırcami bölgesi olarak adlandırılan alanda nazım imar planı çalışması yapılması amacıyla 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu 13/d maddesi gereğince, tarım dışı amaçla kullanılabilmesi için ''Kamu Yararı Kararı'' alınmasını talep ettiği belirtildi.

Yazı ve ekli dosyanın incelendiği ifade edilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

''İmar planı çalışması yapılması düşünülen alanın 2007 yılında imar planı yapımı için bakanlığımızca kamu yararı kararı verilen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarım dışı amaçla kullanılmasına izin verilen alan ile aynı olduğu görülmüştür. Söz konusu kararlar Antalya 1. İdare Mahkemesi'nin kararı ile iptal edilmiştir. Bakanlığımız iptal kararına karşı temyiz yoluna başvurmuştur. Yargılama halen devam etmektedir.

Söz konusu karardaki iptal gerekçeleri dikkate alınarak imar planı yapılmasını zorunlu kılan nedenler, yapılacak planın genel hatları ve çevre düzeni planı ile ilişkisi konusunda detaylı bilgi verilmesi durumunda talebiniz değerlendirilebilecektir.' '
Kaynak: AA