Üniversite Öğrencileri, 'Yaşayan Ulu Çınarları' Belirledi

Afyonkarahisar’da yaşlıların yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak başlatılan ‘Yaşayan Ulu Çınarlar ve Yeşeren Umutlar’ projesi kapsamında 85 yaş ve üzeri olanlar tespit edildi.

Üniversite Öğrencileri, 'Yaşayan Ulu Çınarları' Belirledi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından hazırlanan ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından desteklenen proje kapsamında İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından alan çalışması yapıldı.

Proje kapsamında merkez mahallelerinde araştırma yapmak üzere 70 üniversite öğrencisi görev yaptı. Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, proje sayesinde Afyonkarahisar’da yaşayan 85 yaş ve üzeri kadın ve erkeklerin veri tabanlarını oluşturacaklarını söyledi.

Şanlıer, bu sayede yaşlıların yaşam kalitelerini arttıracak projeler yapılacağını, ileriye dönük bir rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım merkezi hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

Afyonkarahisar’da hazırlanan ve hayata geçirilen çalışmanın diğer 80 ile de örnek olacağını ümit ettiklerini ifade eden Şanlıer, “Bu çalışmayla zamanla 75 yaş üzerine kadar tespitler yapabiliriz. İlk etapta 85 yaş ve üzeri 638 kişinin tespiti yapıldı. İlçelerde de çalışmalar sürecek.” dedi .