Pazar'da Toprak Analiz Laboratuvarı Hizmete Girdi

Pazar Ziraat Odası'nca Ocak Köyü'nde yaptırılan Ş. Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı'nın hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Pazar Ziraat Odası'nı ziyaret ederek laboratuvar ruhsatını Başkan Nurettin İnce'ye verdi.

Bulut, Pazar Ziraat Odası'nın yaptığı yatırımın örnek olduğunu belirterek, ''Bölgemize ve çiftçimize analiz yaptırmada çok katkısı olacak. Dengeli gübre kullanmayı sağlayacak. Böyle bir çalışmayı Pazar'da başlattıkları için kendilerini kutluyorum'' dedi.

Pazar Ziraat Odası Başkanı İnce ise Çamlıhemşin Ziraat Odası ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmada Unilever ve Rize Ticaret Borsası'nın da iştirakçi olarak projede yer aldıklarını belirterek, ''İlçemizde Ş. Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı hizmet vermeye başlamıştır. Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerimizdeki müstahsillerimize ücretsiz olarak toprak tahlili yapılmaktadır. Laboratuvarımız Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ruhsatlandırılmıştır. Pazar Ziraat Odası olarak ilçeye, bölge ziraat odalarında olmayan bir tesisi kazandırdık. Çiftçimizin ufkunu açacak projeleri üretmeye devam edeceğiz'' diye konuştu .
Kaynak: AA