Adıyaman'da, Sosyal Güvenlik Haftası Kutlamaları

Adıyaman'da Sosyal Güvenlik Haftası etkinleri Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

14-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında kutlanmaya başlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kasım Tekin ve kurum çalışanları Atatürk anıtına çelenk koydu.

Atatürk anıtına çelenk konulması, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması sonrası SGK İl Müdürü Kasım Tekin Başkanlığı'ndaki kurum çalışanları, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ramazan Sodan, Sosyal Güvenliğin insan yaşamında önemli bir yeri olduğunu belirterek, ''İnsanlarımız yaşamında gelecek endişesi duymamalıdır. İnsanlarımız her türlü riske karşı mutlaka sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunmalıdırlar'' diye konuştu.

Toplumda Sosyal Güvenlik bilincini oluşturmak amacıyla bu yıl Sosyal Güvenlik Haftası Kutlamalarını 14-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirten SGK İl Müdürü Kasım Tekin, hafta etkinlikleri kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda animasyon gösterileri, eğitici materyallerin dağıtımı, şehrin değişik yerlerinde ve Adıyaman Üniversitesinde kurulacak stantlarda, vatandaşları bilgilendireceklerini söyledi.

Tekin, etkinlikler kapsamında, SGK'ya prim borcu olmayan 10 işverene plaket vereceklerini bildirdi .
Kaynak: AA