Maliye Bakanı Şimşek, Kız Yurdunun Temelini Attı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sason’da 200 kişilik kız yurdunun temelini attı, erkek öğrenci yurdunun açılışını yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuşmasında eğitim yatırımlarının önemine değinerek şunları söyledi: “Bugün temelini atacağımız kız öğrenci yurduyla Sason’da yetişen gençlerimiz için, kızlarımız için çok önemli bir fırsat eşitliği imkanı sağlayacağız. Çünkü eğitim her şeyin başı. İnsanın kendisini geliştirmesi için, iş, aş imkanı açısından ülkemizin uluslar arası rekabet şartlarında daha iyi bir şekilde konumlanabilmesi için eğitim en temel önceliğimizdir.”
Bütçeden en fazla parayı eğitime harcadıklarını belirten Bakan Şimşek, "2002 yılında bu ülke eğitime 11 milyar para harcıyordu. Bu sene öngörülen para ise 56 milyar para. Neredeyse 5 kattan fazla eğitime kaynak aktarmışız.” dedi.
Bakan Şimşek, eşi Esra Şimşek ve Batman Valisi Ahmet Turhan, konuşmadan sonra 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini atmak için butona bastı. Bakan Şimşek ve esi Esra Şimşek, daha sonra parkta kamelyaların altında oturan Sasonlu annelerin günlerini kutlayıp hediye verdi. Bakan Şimşek ve beraberindekiler daha sonra yapımı tamamlanan erkek öğrenci yurdunun açılışını yaptı .
