Denizli'de Annelere Armağan Edilen 16. Kızılcabölük

Denizli'de, ''Anneler Günü'' dolayısıyla annelere armağan edilen 16. Kızılcabölük-Denizli doğa yürüyüşünde yaklaşık 3 bin 500 kişi 22 kilometre yürüdü.

Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük belde Belediyesi, Kızılcabölüklüler Vakfı ve Genç Kızılcabölüklü İşadamları Derneği tarafından organize edilen yürüyüşe katılanlar, Killi Pınarı, Aşk Yolu, Herakliea Hieronu Anıt Mezarı, Çınar-Türk Parkı, Çatal Armut, Sarının Kahvesi, İbişin Kahvesi ve Çeşmeler güzergahını takip ederek Denizli Çamlık mevkisine ulaştı.

Kızılcabölük Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, yaklaşık 6 saatte tamamlandı. Kızılcabölük belde Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel 16. Kızılcabölük-Denizli doğa yürüyüşünü, ''Anneler Günü'' dolayısıyla annelere armağan ettiklerini belirterek, anneler için bu yıl yaklaşık 3 bin 500 kişinin 22 kilometre yol katettiğini söyledi.

16 yıldır devam eden doğa yürüyüşünün her geçen gün daha fazla katılımla ve gelişerek devam etmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Uslu, ''Bizler sahip olduğumuz değerleri koruyup paylaşmak arzusundayız. Bu nedenle sahip olduğumuz tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizi değişik vesilelerle gündeme taşıyarak Kızılcabölük'ün farklı özelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. 16 yıldır yürüdüğümüz yol, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi özelliği ile de öne çıkmaktadır'' diye konuştu.

Yürüyüşe Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Abdurrahman Aykutlu, GEKİAD Başkanı Hamdi Yılmazlı, Herkes İçin Spor Federasyonu Denizli Şube Başkan Yardımcısı Türker Eraslan da katıldı.

Kaynak: AA