Antakya Musevi Konuk Evi’nin Açılışı Yapıldı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva ile birlikte "Antakya Musevi Konuk Evi" açılışını gerçekleştirdi.

Antakya Musevi Konuk Evi’nin Açılışı Yapıldı
3 semavi dinin bir arada yaşamlarını sürdürdüğü Antakya’da Antakya Musevi Cemaati tarafından restore edilen Antakya Musevi Konuk Evi’nin açılışı yapıldı. Açılışa katılan Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva "Tanrı'ya bir duam var. Dünyada barış, huzur olsun, analar ağlamasın. Artık sulh istiyoruz." dedi.

Açılışa katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’da tarihten kardeşlik, dostluk ve barış ortamının eksilmemesi temennisini dile getirdi. Ergin, dünyanın değişik coğrafyasında acı, gözyaşı ve akan kanın olduğuna işaret ederek en temel insan haklarının başında yaşam hakkının geldiğini söyledi.

Ergin, “Akan kan insanlığın kanıdır. O açıdan bütün inanışlar, ideolojiler, akan insan kanını, gözyaşını dindirmek için gayret sarf etmeli. Bizlere düşen, insanların acılarını paylaşıp gözyaşı ve akan kanı dindirmektir. Bunun için gayret sarf edip dua etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Antakya Musevi Konuk Evi’ni restore eden Antakya Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu Antakya Musevi Havrası Vakfı'na ait iki tarihi konutu restore ettirdiklerini belirtti.

Açılışta Bakan Sadullah Ergin, konuk evinin yapımına destek olan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a ve Hahambaşı Haleva'ya birer plaket verdi .