Kaymakam Yosunkaya'dan Engelli Öğrenciye Ziyaret

Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, evinde eğitim gören bedensel engelli öğrenciyi ziyaret etti.

Yosunkaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Evde Eğitim'' uygulaması kapsamında görevlendirilen öğretmen sayesinde Gafarlı Köyü'ndeki evinde eğitim gören ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi bedensel engelli Duran Cankurt'ı ve ailesini ziyaret etti.

Bedensel engelli öğrencinin evinde iyi bir eğitim alabilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirten Yosunkaya, engelli vatandaşların eğitilerek hayata kazandırılmasının önemine değindi.

Yosunkaya, velilerin, engelli çocuklarının sağlık raporlarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri halinde, yapılan değerlendirme sonucu öğretmen görevlendirileceğini kaydetti.

Duran Cankurt da yaşıtlarıyla birlikte okula gidememenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, ''Bana sağlanan evde eğitim sayesinde derslerimden geri kalmıyorum. Eğitimim için her türlü desteği sağlayan başta öğretmenim olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Duran Cankurt'un annesi Senem ve babası Hamdi Cankurt ise Yosunkaya'ya ziyaretinden ve çocuklarının eğitiminden dolayı teşekkür etti .
Kaynak: AA