Kadın Kılığına Girip, Pompalı Tüfekle Soygun Yapmaya Kalktılar

Gaziantep’te kadın kılığına girerek çarşaf giyen iki erkek, ellerinde pompalı tüfek ve silahla soygun yapmak istedi.

Mağaza çalışanlarını rehin alarak depoya kapatmak isteyen soyguncular, kasanının yerini söylemeyen işyeri sahibinin üzerine ateş etti. Silah seslerinin duyulması üzerine mağazadan koşarak çıkmak isteyen soygunculardan biri giydiği çarşafa ayağı takılarak yere düştü. Kaçmaya zaman bulamadığı için ancak 50 metre ilerdeki bir evin çatısına saklanan soygunculardan biri polis tarafından yakalandı. Soyguncuların görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Şahinbey’de Ekrem Durmuş Şahin ve oğulları Ömer Şahin ve Hüseyin Şahin’in birlikte işlettiği giyim mağazasına akşam saatlerinde gelen çarşaflı iki kişi, bebek elbisesi baktıklarını söyleyerek mağaza çalışanlarından kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Mağaza sahibi Ekrem Durmuş’un toptancı mağazası olduklarını söylemesi üzerine iki soyguncu çarşaflarının altında gizledikleri pompalı tüfek ve silahı çıkararak içerde bulunan 3 kişiyi rehin aldı. Mağazada bulunanları önce bodrum katına, daha sonra ise işyerinin ikinci katındaki depoya kapatmaya çalışan çarşaflı soyguncular, bir yandan da para kasasının yerini öğrenmeye çalıştı. Bu arada komşu bir esnafın mağazanın içerisinde hiç kimsenin bulunmamasından şüphelenerek işyeri sahibine seslenmesi üzerine, rehinelerden Ekrem Durmuş Şahin (56), polisi aramalarını istedi. Kısa süreli panikten faydalanarak merdivenlerden aşağı doğru koşmaya başlayan Ömer Şahin’in arkasından soyguncular pompalı tüfekle ateş etti. Silah sesinin çevrede duyulması üzerine üzerlerindeki çarşafları çıkartıp koşmaya başlayan saldırganlardan birinin giydiği çarşaf ayağına takıldı. Yere düşmemek için çaba sarf eden saldırgan güçlükle çıkardığı çarşafı yere atarak ara sokaklara doğru yöneldi. Bu arada yere bırakılan tüfeği alan Hüseyin Şahin saldırganların arkasından koştu. Ayağına takılan ve 50 metre ilerdeki bir evin çatı katına gizlendiği belirtilen silahlı soyguncu için polis operasyon düzenledi.

Operasyon sonucunda Sait Kartallıer isimli şahıs gözaltına aldı. Soygunda kullandığı pompalı tüfeği mağazada bırakarak kaçan Mehmet isimli şahsın ise yakalanması için çalışmalar sürüyor .