Samsunlu Tiyatrocular Sokakta

Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği (KATİB) Başkanı Suat Özgür Tekin, "Sanatta sansüre yol açma ihtimali dahi olabilecek her türlü düzenlemeye karşıyız" dedi.

Samsunlu Tiyatrocular Sokakta
Samsunlu tiyatrocular, devlet tiyatrolarının özelleştirmesini protesto ederek Gazi Sahnesi önünde eylem yaptı. Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin destek verdiği eylemde, sanatçılar pankart açıp, çaldıkları düdük ile uygulamayı protesto etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehit tiyatroları için yeni yönetmelik hazırladığını söyleyen KATİB Başkanı Suat Özgür Tekin, "Bugün iki devir görmüş İstanbul Şehir Tiyatroları'nın kaderi yapılan yönetmelik değişikliği ile siyaset kurumunun iki dudağının arasından çıkacak olan bir kelimeye bağlanmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Devlet tiyatrolarının ülkenin kültür arşivi olduğunu ifade eden Suat Özgür Tekin, "Politikacıların, günlük çıkarları uğruna sanatı toplum içinde kamplaştırmanın bir aracı olarak kullanmak yerine, tüm kaygılarını bir kenara bırakıp, uygar toplumu yakalamak olan birincil görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA