Erzincanlı Badmintoncular Tarih Yazdı

4 - 6 Mayıs tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılan Büyükler Balkan Şampiyonasında Erzincanlı Badmintoncular büyükler kategorisinde ilk kez balkan şampiyonu oldular.

Erzincanlı Badmintoncular Tarih Yazdı
Bulgaristan’da düzenlenen şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra, Romanya, Yunanistan Moldovya ,Sırbistan ve Makedonya’dan bir çok sporcu katıldı.

Badminton Türk Milli Takımı grubunda Romanya’yı, Yunanistan’ı, Makedonya’yı 5-0’lık skorlarla yenerek finale kaldı.

Türk takımı finalde de Bulgaristan’ı ezici üstünlüğü ile yenerek şampiyonaya damgasını vurdu. Milli Takım Antrenörlüğünü Erzincanlı Antrenörlerden Murad Sönmez’in yanı sıra Çağtay Taşdemir ve Nursel Çakır’ın yaptığı Türk Milli Takımı’nda, Erzincan’dan Busenur Korkmaz ve Özge Toyran yer aldı. Milli Takım Antrenörü Murad Sönmez Bulgaristan’da çok önemli bir başarı kazandıklarını belirterek, sporcuları üstün bir başarı gösterdiklerini kaydetti.

Sönmez; “Daha önce büyüklerde hiç yenemediğimiz Bulgaristan’ı kendi evinde yenerek şampiyon olmamız bizi sevince boğdu. Bu başarılı takımda antrenör olarak görev almak ve iki sporcumuzun bu takımda yer alması gurur verici Erzincan İl Özel İdaresi sporcusu olan ve aynı zamanda, sporcularımıza desteğini esirgemeyen Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne de teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA