Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi Üyeleri, Vali Lekesiz'i Ziyaret Etti

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ''Engelliler Haftası'' etkinlikleri kapsamında, Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi üyelerini makamında kabul etti.

Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, bu önemli günde engelli çocuklarla bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Hazırladıkları engelli envanterine göre kentte 42 bin 362 engelli bulunduğunun tespit edildiğini belirten Lekesiz, önümüzdeki süreçte engellilere yönelik daha yoğun bir proje döneminin yaşanacağını kaydetti.

Engellileri sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın içerisine çekmek, yaşam kıvancını artırabilmek için Türkiye ve Hatay genelinde her geçen gün yükselen bir bilinç olduğuna dikkati çeken Lekesiz, ''Hatay'da kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde, müzik, resim, ipek dokuma atölyesi, bilgisayar merkezi, özel dizayn edilecek bir kütüphane, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmaları için çok amaçlı salon yer alacak. Yaklaşık bir ay içinde buranın açılışını yapmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Engelliler için Valilik binasına özürlü asansörü, Kültür Merkezi'ne engelli rampası konulduğunu ifade eden Lekesiz, köylerde dahil olmak üzere kentteki 4 okul hariç tüm okullara engelli rampasının yapıldığını kaydetti.

Lekesiz, kentte nisan ayı sonu itibariyle 12 bin 461 engelliye asgari ücret tutarında para ödendiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz eşliğinde gerçekleşen ziyaretin sonunda Lekesiz, günün anısına engellilere çeşitli hediyeler verdi .
Kaynak: AA