Manavgat Kaymakamlığı'ndan ''Kardeş Aile'' Protokolü

Manavgat Kaymakamlığı tarafından uygulamaya konulan ''Yoksullukla Mücadelemize Sen de Katıl'' projesi kapsamında kardeş aile protokolünün ilki, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle imzalandı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, proje ile aileler arasında birliktelik, yardımlaşma, dayanışma ve manevi kardeşlik sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Protokol ile belirlenen maddi durumu iyi olan ve olmayan aileleri kaynaştırmak istediklerini anlatan Bulgurlu, şöyle konuştu:

''Belediye başkanlarımız, oda ve dernek başkanlarımız proje sahip çıktılar. Hepsi bir ailenin bundan sonra psikolojik, sağlık, eğitim, maddi ve manevi sorunlarıyla yakından ilgilenecek. Burada belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerimiz kurum olarak değil, şahıs olarak kendileri yardımda bulunacak. Maddi durumu iyi olan tüm vatandaşlarımızı projemize destek vermeye davet ediyorum.''

Törende protokole imza atan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, sorumluluğunu üstlendiği aileye telefon numaralarını verdi. Bulgurlu, ''Bundan sonra sizden ben sorumluyum. Bir sıkıntınız olursa beni arayın'' dedi.

Törende Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, MATSO Başkanı Şükrü Vural, Manavgat Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Atilla Yıldız, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Manavgat Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay, kardeş aile protokolüne imza attı .
Kaynak: AA