ETSO Başkanı Yücelik'ten, Belediye Başkanı Korkut'a Ziyaret

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’u ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ETSO Başkanı Yücelik'ten, Belediye Başkanı Korkut'a Ziyaret
Korkut’u ziyaret eden ETSO Başkanı Yücelik, Erzurum’un inşaat sektörü dışında ciddi üretim alanı olmadığını işaret ederek, belediyelerin bu alandaki rolüne işaret etti. Yücelik, kentsel dönüşümde hak sahiplerinin mutlu edilerek kamulaştırmada izlenen politikaların doğru olduğunu ifade etti.

Yücelik, kentsel dönüşükmde el birliğiyle Erzurum'un daha iyi yerlere geleceğine inandığına işaret ederek, "Ali Korkut, gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle şehir ekonomisine bir ivme kazandırdı. İyi şeyler oluyor, bu şehirde herkes elini taşın altına koymalı. Biz bu teşekkür ziyaretini daha farklı planlamıştık. Ancak bir şanssızlığımız oldu. Denetim firmalarıyla ilgili süreçle uğraşıyoruz. Başkanımızdan da bu anlamda destek istiyoruz." dedi.

"İNŞAAT SEKTÖRÜ DURDURULMAMALI"ETSO BaşkanıYücelik, inşaat sektörünün Ali Korkut’un akıllı çalışmalarını taktirle karşıladığına dikkat çekerek, "Erzurum’un ana geçim kaynaklarından bir tanesi de inşaat sektörü. Eskiden denetimsiz ve inşaatı bilmeyen insanlar inşaat yapıyorlar. Riski yüksekti, ancak şimdi değişti. İnşaat denetim firmaları sayesinde çok sağlam, çok kaliteli inşaatlar yapılıyor. Ama maalesef ufak tefek şeylerden dolayı yapı denetim firmaları kapatıldı. İnşaat sektörü durduruldu. İnşaat yapı denetim firmalarını ufak tefek şeylerden dolayı durdurulmuş olması inşaat sektörüne ciddi darbe indirdi. Şehirde üç beş kuruş kazanılan, üretilen alan inşaatlar. Bu işe çözüm bulup inşaat sektörünü durdurmamamız gerekiyor. Hep birlikte el birliği yapıp, inşaat sektörünü durdurmamız lazım. Bunu haline yoluna koymak için el birliği yapmak lazım. Bu şehir hepimizin, birilerini suçlayarak, iş yapılmaz. Elimizi taşın altına koyarak şehri bir yerlere taşımamız lazım." ifadelerini kullandı."İNŞAAT SEKTÖRÜNE CANLILIK KAZANDIRDIK"Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise şehrin kalkınması için konulacak her tuğlaya destek olacaklarını söyledi.

Yapı denetim firmaları sorununun ciddi olduğunun altını çizen Korkut, herkesin bu işin çözümünden yana tavır takınmasının gerektiğini belirtti.

Korkut, "Biz TOKİ marifetiyle iş yapmıyoruz. Biz 18 uygulaması yaparak kolaycılıkta yapmıyoruz. Bizim amacımız şehir merkezinin güzelleşmesi için yıkmak. Şehri eski bina stokundan kurtarmak istiyoruz. Bunun için kentsel dönüşüm uyguluyoruz. Biz kentsel dönüşüm için kamulaştırmaya başlayınca Erzurum’da inşaat sektörü durağandı. Bizim kamulaştırmalarımızla piyasaya para girdi ve evler değer etti. Yap- satçılar, inşaatçılar kazandı. Ama bu yıl yapı denetim firmalarıyla alakalı istenmeyen durumlar gelişti. Bunun çözümünü bulmak gerekiyor. Çözümden yana olmak gerekiyor. Yarınlar daha iyi olacak diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.