Çumra Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi

Çumra Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu arasında işçi hakları için iş sözleşmesi imzalandı.

Çumra Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Hizmet-İş Sendikası ve Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı İsmail Yağcı, Hizmet-İş Sendikası Konya Şubesi Sekreteri Vacit Sır ve Çumra Belediyesi çalışanları katıldı.

Belediye ile Hizmet-İş ve bağlı olduğu Hak-İş Konfederasyonu arasında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, ''Çumra Belediyesi, Hizmet-İş, Hak-İş Konfederasyonu özverili bir çalışma ile ilk kez performansa dayalı ücret sistemine göre bir sözleşme imzalıyor. Türkiye'de belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirmemizde bizlerle iş birliğinde her türlü çabayı gösteren başta Hak-İş Konfederasyonu başkanı Mahmut Arslan olmak üzere bütün hizmet sendikası başkan ve yöneticileri ile Konya Şube başkan ve temsilcilerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzanın ardından Çumra Belediyesi işçileri Mahmut Arslan, İsmail Yağcı ve Vacit Sır'a çiçek takdim etti .
Kaynak: AA