Artuklu Üniversitesi: 'Mardin’de Anketli Fişleme' Haberi Asılsız ve Saptırmadır

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Taraf gazetesinin 'örtülü fişleme' ile ilgili iddialarına cevap verdi.

Artuklu Üniversitesi: 'Mardin’de Anketli Fişleme' Haberi Asılsız ve Saptırmadır
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Serdar Bedii Omay , 8 Mayıs Salı günü Taraf’ta yayınlanan sayısında , ' Mardin’de Anketli Fişleme ' başlıklı haberinde yer alan fişleme iddialarını yalanlayarak habere ilişkin olarak bir tekzip metni yayınladı . Tekzip metninde , haberde yer alan iddiaların asılsız ve saptırma amaçlı olduğunu bildiren Omay , üniversite olarak yüzyıllara dayanan kültürel ve medeni birikime sahip bir şehirde bulunmanın sorumluluğu içinde hareket ettiklerini ifade etti .

Haberin Mardin Artuklu Üniversitesi’ni ve akademik çalışmalarda bulunan öğretim üyelerini yıpratmayı hedeflediğini belirten Rektör Omay , “Yazıda geçen mesnetsiz ve haksız diğer iddia ve ithamların üslubu ve zamanlaması , bunların kamuoyunu yanıltma ve yüzyıllara dayanan kültürel ve medeni birikime sahip şehirde bulunduğunun sorumluluğunu her daim taşıyan üniversitemizi ve üniversite şahsında , bilimsel çalışmalarda bulunan öğretim üyelerini yıpratma amaçlı olduğunu göstermektedir . ” dedi .

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü , Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr . Akif Akto tarafından hazırlanan ve Mardin’de yaşayan Arap , Kürt ve Süryanilerin ' Etnik , Dini , Sosyal ve Kültürel Farklılıklarıyla Değer Algıları ' nın belirlenmesi amacını taşıyan anket çalışmasının , Mardin’deki sivil toplum kuruluşlarınca ' örtülü fişleme ' olarak tanımlandığını ileri süren haberin dayanaktan yoksun olduğunu vurgulayarak , şu ifadelere yer verdi : ”Haberde söz konusu edilen anket çalışmasıyla metodolojik olarak Mardin’de yaşayan farklı etnik ve din kökenli halkların yapısını oluşturan temel boyutlar üzerindeki görüş , eğilim , yaklaşım ve tepkilerinin bilimsel tespiti hedeflenmiş , böylesi zengin etnik ve dini farklılıklar mozaiğinin bir arada ele alındığı değer algıları hakkında bilimsel verilere ulaşılması amaçlanmıştır . ”