Türk Telekom'dan 81 İlde Fiber İnternet Hizmeti

Türk Telekom İl Müdürü Dilek Çetintaş, Türk Telekom'un fiber internet alt yapısının bulunduğu lokasyonlardaki ADSL müşterilerinin talep ettiği fiber internet paketine ücretsiz geçiş yapabildiğini bildirdi.

Çetintaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom'un, 2012 yılını geniş bant alanında, pazara yepyeni ürünler ve teknolojiler sunacağı bir yıl olarak planladığını söyledi.

Fiber teknolojisinin, Türk Telekom'un Türkiye'nin teknoloji ve iletişim alt yapısında yeni sayfalar açacağını ifade eden Çetintaş, ''İnternet kullanımının yaygınlaşmasında büyük rol oynayacak ve geniş bant pazarını genişletmeyi hedefleyen lokum hizmetimizin ardından Türkiye'nin her köşesindeki fiber özlemini bitiriyor ve 81 ilde fiber hizmetimizi başlatıyoruz'' ifadesini kullandı.

Çetintaş, Türk Telekom'un, 170 yıllık tecrübesiyle adım adım örerek tüm şehirleri birleştiren 150 bin 600 kilometre uzunluğunda dev bir fiber altyapı oluşturduğunu belirterek, Türkiye'yi layık olduğu çağdaş haberleşme alt yapısına ve fiber teknolojisine kavuşturan Türk Telekom'un, ev ve binalara kadar fiber hizmetini tüm müşterilerin ve internet servis sağlayıcıların kullanımına sunduğunu kaydetti.

Türk Telekom ile fiber hizmetinin 81 ilde aynı anda başladığını ifade eden Çetintaş, Türk Telekom'un fiber internet altyapısının bulunduğu lokasyonlardaki ADSL müşterileri, talep ettiği fiber internet paketine ücretsiz geçiş yapabildiğini bildirdi .
Kaynak: AA