Kargı Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz'den Örnek Proje

Çorum'un Kargı ilçe kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, ilçe merkezi ve köylerde yaşayan yaşlıların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Kargı Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz'den Örnek Proje
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen, Kargı Belediyesi Akasya Çevre ve Eğitim Derneği (AÇED)'nin de destek verdiği "Evde Bir Ses Olsun'' projesi ile ilçe genelinde yaşayan 65 yaş ve üzeri yaşlıların tüm ihtiyaçları kamu kurumları tarafından karşılanacak.

Projenin doğuşu hakkında bilgi veren Kargı Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, "Birçok alanda projeler hazırlanırken yaşlılara yönelik neden bir proje hazırlamıyoruz diye sorular sordum. Bunun üzerine bir araştırma yaptık ve ilçe merkezinde 65 yaşın üzerinde 80'in üzerinde insanımızın yaşardığını tespit ettik. Çalışmayı biraz daha genişletip köylerde de tarama yaptığımızda bu sayı 500' yaklaştı" dedi.

İlçe merkezi ve köylerde hayatını idame ettirmeye çalışan bu insanların bir kısmının yılın belirli bölümlerinde diğer kısmının ise sürekli yalnız yaşadığını dile getiren Ersöz, gönülle gençlerle ilçedeki yaşlıları ziyaret ederek evlerine misafir olduklarını anlattı.

Yaşlı ziyaretlerinde değişik manzaralarla karşılaştıklarını dile getiren Ersöz, "Bazı yaşlılarımızdan yardıma muhtaç olanlar vardı. Kimisinin evinin lavabosu, kimisinin ise hiç evi yoktu. Üzgün, ümitsiz olan yaşlılarımızın yanı sıra, ziyaret edildiği için sevinçten ağlayan yaşlılarımız da vardı. Çocuklarının yanında kalabilecek olup kendi isteğiyle yalnız yaşayan vardı, çocukları tarafından kabul edilmeyip bir başına kalan da. Hikayeler hep ayrı, ama yalnızlık hep aynıydı. Biz atalarımızın bize mirası olan yaşlılarımıza sahip çıkmak adına bu projemizi hazırladık" ifadelerini kullandı.

Ev ziyaretlerinde yaşlıların sorunlarının yanı sıra ihtiyaçlarının tespiti noktasında da çalışma yaptıklarını dile getiren Ersöz, genellikle ihtiyaçların evlerin tamiri, temizliği, yemek ve banyo ihtiyacı, ev eşyası, fatura ödemesi, alışveriş, genel bakım gibi eksiklerden oluştuğunu açıkladı.

Yaşlıların en çok insanların kendileriyle sohbet edilmesine ihtiyaç duyduğunun altını çizen Kaymakam Ersöz, programa katılanlardan yaşlıları gördüklerinde sohbet etmelerini istedi.

Yatalak ve hasta olan yaşlılar için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kurslarıyla konusunda uzman kişiler tarafından gönüllülere profesyonel eğitim verileceğini açıklayan Ersöz, aynı zamanda istihdamda sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Hayırseverleri de kampanyaya destek olmaları için çağrıda bulunan Ersöz, yapılacak tüm bağışların makbuz karşılığında kabul edileceğini sözlerine ekledi.

KARGI BELEDİYESİ'NDEN PROJEYE TAM DESTEK Kargı Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz öncülüğünde hazırlanan "Evde bir ses olsun" projesine Kargı Belediyesi'nden de destek geldi. Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar, projeye tam destek verdiklerini açıkladı.

Proje ilçe merkezinin yanı sıra köyleri de kapsadığını belirtti.

Belediye olarak bugüne kadar ilçedeki yaşlıların tüm ihtiyaçlarının karşıladıklarını dile getiren Akpınar, bundan sonra sonrada yaşlılara sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA