Dosyanın Askeri Yargıtay Başsavcılığı'na Gönderilmesi İstendi

İkinci Poyrazköy davasında avukatlar, dosyanın onaylı örneğinin uyuşmazlık yasası gereği Askeri Yargıtay Başsavcılığı’na gönderilmesi talebinde bulundu.

Avukatlar, dosya kapsamındaki harddisk ve belgelere ilişkin bilirkişi incelemesi yapılmasını da istedi. Aralarında Koramiral Kadir Sağdıç’ın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davaya İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Duruşmada, sanık Koramiral Kadir Sağdıç savunmasını yaptı. Söz konusu delillerin komplo olduğunu savunan Sağdıç, bu davada iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsinin istendiğini hatırlattı. İmralı’daki terörist başının koşullarının iyileştirilmeye çalışılırken, kendilerinin kötü duruma düşürüldüğünü ileri süren Sağdıç, “Bu iddianamede benimle birlikte 5 asker, hükümeti ve TBMM’yi yıkmakla suçlanıyoruz. Biz beş kişi bunu yapacağız ve kimsenin haberi olmayacak.” diye konuştu.

Sağdıç’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Ocak ayındaki duruşmada görevsizlik talebinde bulunduklarını ve bunun reddedildiğini hatırlattı. Aynı duruşmada dosyanın onaylı örneğinin uyuşmazlık yasası gereği Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesini talep ettiklerini belirten Ersöz, bu konuda bir karar verilmediğini, aynı talebi tekrarladıklarını kaydetti.

Dosya kapsamındaki harddisk ve belgeler ile ilgili bilirkişi incelemesi yapılmasını isteyen Ersöz, Gölcük’te yapılan aramalar sonrasında Poyrazköy’de mühimmat bulanan kazının görüntülerinin kendilerine verilmesini de talep etti. DURUŞMADA ALİ TÜRKŞEN SAVUNMA YAPIYOR Gölcük’te yapılan aramalar sonrasında, Poyrazköy davasıyla ilgili belgeler üzerine açılan ikinci davada, 5’i tutuklu 10 sanık yargılanıyor. Davanın sanıkları, Koramiral Kadir Sağdıç, Albay Ali Türkşen, Albay Hüseyin Hançer, Binbaşı Kemalettin Yakar, Binbaşı Behçet Altıntaş, Binbaşı Mehmet Cem Cağlar, Astsubay Erdinç Yıldız, Astsubay Halil Cura, Başçavuş İsmail Bak, işçi Tanju Veli Aydın .