Ab'ye Uyum Ordusu Projesi Sertifika Töreni

Avrupa Birliği Bakanlığı'nca yürütülen ''İllerimiz AB'ye hazırlanıyor'' programı kapsamında Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından uygulanan AB'ye Uyum Ordusu Projesi sertifika ve kapanış töreni düzenlendi.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, AB Bakan Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, vali yardımcıları Abdullah Demir ve Salih Yüce, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, daire müdürleri ile kursiyerler katıldı.

Bakan Yardımcısı Yaşar, burada yaptığı konuşmada, AB'ye uyum sürecinde amaçlarının iyi olan standartları daha da iyi yapmak olduğunu söyledi.

AB uyum sürecine ilişkin bilgiler veren Yaşar, şöyle konuştu:

''Bu süreç, Türkiye'yi daha gelişmiş, daha müreffeh, daha özgür kurallarla yönetilen, daha üstün bir toplum haline getiriyor. Biz bunları tamamladık, AB bizi almadı. İki şey yapabiliriz. Aynı yola devam ederiz. İkincisi, aldığımız kuralları geri veririz, eski halimize döneriz. Biz çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, öğretmenlerimizin hayat standardını, çalışma koşullarını ve aile içerisindeki konumlarını düzeltirken, bunlardan dönecek değiliz. Bunlar zaten yüksek standart olarak önümüze geliyor.''

Ordu Valisi Orhan Düzgün ise konuşmasında şunları kaydetti:

''Vilayetlerimizde çalışan gerek kamu, gerekse özel sektördeki, gerekse sivil toplum kuruluşlarındaki vatandaşlarımızın AB'ye uyum süreci konusunda AB projeleriyle ilgili olarak daha çok bilgi sahibi olması konusunda 81 il arasında 79 il başvurmuştu. 79 il arasından da 25 vilayetin başvurusu kabul edilerek Ordu'nun projesi olan AB'ye Uyum Ordusu Projesi, en fazla destek almaya hak kazanmıştır. Geçtiğimiz altı aylık süre içerisinde de AB'ye Uyum Ordusu Projesi kapsamında hem uzmanların hem de eğitimcilerin eğitimi konusunda pek çok sahada bilgilendirmeler yapıldı. Bu konuda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.''

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Daha sonra aynı merkezdeki ''45. Yıl Orduspor fotoğraf sergisi'' gezildi .
Kaynak: AA