Tarihçi İbrahim Refik: Artık Tarihimizle Barışma Zamanı Geldi

Tarihçi yazar İbrahim Refik, Anadolu topraklarında üç kırılma yaşandığını, bunların dil, din ve tarih şuuru kırılması olduğunu kaydetti.

Tarihçi İbrahim Refik: Artık Tarihimizle Barışma Zamanı Geldi
Hala bunun sancılarının yaşandığını ifade eden Refik, Batılı bazı düşünürlerin, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu, hazine sandığının üzerinde oturan dilenciye benzettiğini belirtti.

Tarihçi yazar İbrahim Refik, Antalya’nın Serik ilçesinde Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen, 'Tarih Şuuru' adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Özel Toros Kaynak Koleji'nde yapılan konferansı çok sayıda vatandaş dinledi.İbrahim Refik, "Bu coğrafya, çok pahalı coğrafya. Bu coğrafya, kolay vatan edinilmedi. Bu coğrafyada oturmanın bir bedeli var. Anadolu coğrafyasında küçük devletler hiçbir zaman uzun ömürlü olmadı. Yani tarih bize diyor ki ya küçük devlet olup yıkılacaksın ya da büyük devlet olup kalacaksın. Bunun yolu da tarihimizi koruyacak ve tarihimize sahip çıkacak nesiller yetiştirmek zorundayız. Her bakımdan örnek bir nesil bizi ve tarihimizı yaşatacaktır." diye konuştu.

Tarih şuurunun ne kadar önemli olduğunu, tarihten örnekler vererek anlatan yazar, "Dolayısıyla Anadolu'da ana rolü oynarsanız, birbirinizi karşılıklı severseniz ve fedakar olursanız, bundan sonraki günleriniz bahardır." dedi.

Tarihçi yazar İbrahim Refik, yaklaşık 1,5 saat süren konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı .