Somali Cumhurbaşkanı Cihan'a Konuştu: Zorlu Süreçte Yanımızda Oldunuz

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, Türkiye'nin ve Türk halkının en zor süreçte kendilerine yardıma koştuğunu söyledi.

Somali Cumhurbaşkanı Ahmed, “Zorlu süreçte hep yanımızda oldunuz.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Cumhurbaşkanı Şeyh Ahmed, karşı karşıya bulundukları süreçte yanlarında olan ve kendilerine yardım eli uzatan yegane ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Ahmed, “Fırsattan faydalanarak öncelikle Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanına ve Türk halkına şükranlarımı iletmek istiyorum. Kötü bir durumla karşı karşıya bulunduğumuz bu dönemde Türk halkı, bize yardımcı olmak için buraya kadar geldi.” dedi.

ERDOĞAN BİZİ DÜNYAYA AÇTI
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Ahmed “Sayın Erdoğan Somali’yi dünyaya açtı. Bu zorlu süreçte Türk işadamlarının ülkemize gelmeye devam etmesi dünyaya açılmada bize yeni kapılar açıyor. Büyük bir memnuniyetle karşıladığımız işadamlarının bu ziyaretlerinin bundan sonra da devam etmesini diliyoruz.” diye konuştu.

YARDIMLARINIZLA İNSANLARIMIZ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Türkiye devletinin ve halkının yaptığı yardımları asla unutmayacaklarına da vurgu yapan Somali Cumhurbaşkanı, “Bu yardımlarla, açlık ve kuraklıktan ölümle pençeleşen nice insanımızı kurtarıldı. Sağlık ve eğitim alanında da önemli katkıları ve yardımları oluyor. Bunları da unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

ARTIK TİCARİ ALANDA DA İŞBİRLİĞİ VAR
İki ülke arasındaki ticari ilişkiler konusunda ise Cumhurbaşkanı Ahmed, “ Eskide hayal bile edilemeyen ve hiçbir temasın olmadığı ticari alanda da bir işbirliği sağlandı. Bu ticari temas, beraberinde yeni olumlu gelişmeleri de getirecek.” diye konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı şu anda sağlık, ekonomik ve siyasi alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya olan ülkesini çok daha güzel günlerin beklediğini, çok yakın yıllarda Somali’nin Türkiye’nin de desteğiyle hasret kaldı o huzurlu günlere kavuşacağı inancında olduğunu sözlerine ekledi .