Genç Mucitlerin Projeleri Alışveriş Merkezinde Sergileniyor

Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Rahime Batu Lisesi öğrencilerinin, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileriarası Araştırma Projeleri Yarışması için hazırladığı 39 proje, Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor.

Genç Mucitlerin Projeleri Alışveriş Merkezinde Sergileniyor
‘Bilim Sergisi’nin açılışını İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer birlikte yaptı. Açılışın ardından bir süre sergiyi gezen protokol üyeleri öğrencilerin projeleriyle ilgili bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, kendisinin de TÜBİTAK projelerinin Türkiye'ye yayılmasında rol aldığını, Malatya'da böyle bir proje sergisinde bulunmaktan Son derece mutlu olduğunu belirtti.

Bu yarışmaların amacının gelecekte Türkiye'nin araştırıcı gücünü oluşturmak olduğunu ifade eden Çelik, proje yapan çocukların üniversiteyi bitirerek yüksek lisans, doktora eğitimleri yaptığında çok daha başarılı buluşlara imza atan projeler ortaya koyacaklarını kaydetti.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer de sergide genç beyinlerin ürettiği birbirinden farklı projelerin yer aldığını ifade etti.

Bununla Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkaracağını söyleyen Göçer, "Diyoruz ya, 'Türkiye mutlaka şu kadar yıl içerisinde 500 milyar dolar ihracatı yapmak durumunda.' Nasıl yapacağız? Patates, domates satarak olmaz. Katma değeri yüksek ileri teknolojiler üreterek yapacağız. Bunların ilacı da bu yaşlardan başlayarak çocuklarımızı bu işlere teşvik etmektir." diye konuştu.

Göçer, proje sergilerinin toplumda bilim kültürünün yaygınlaşmasını sağladığını vurguladı.Milli Eğitim Müdürü Bulut ise bilim kurulunun çok isabetli seçimler yaptığını belirterek, sergiye layık görülen eserlerin çok önemli projeler olduğunu ifade etti .