Başkan Tahir Akyürek'ten ''Temiz Hava'' Çağrısı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mahalle buluşmaları kapsamında Aşkan, Alavardı, Necip Fazıl, Süleyman Şah ve Yunus Emre mahallelerinin sakinleriyle buluştu.

Başkan Akyürek, programda yaptığı konuşmada belediyeler olarak aile eğitimi, danışmanlık hizmetleri ve komşuluk ilişkilerini geliştirme konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Muhtarlar ve mahalle sakinleriyle birebir görüşerek taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, yıl sonuna kadar tüm mahalleleri ve muhtarları ziyaret edeceklerini ifade etti.

Akyürek, ''Şehrimiz değişiyor, güzelleşiyor, kıymetleniyor. 2004'te görev aldığımızda şehrin nüfusu 760 bindi. Şimdi 1 milyon 74 bin oldu. O zaman 1 üniversite vardı, şu anda 4 üniversite var. O zamanki okul sayısına göre bugün yüzde 50 arttı. 300 bine yakın öğrencimiz var. Şehrimiz fiziki yatırımlarla da değer kazandı'' dedi.

Başkan Akyürek şunları kaydetti:

''Mahallemize doğalgaz ulaşmışsa mutlaka kullanalım. Hava kirliliğinin çözümü kötü kömürle mücadele ve doğalgazın daha da yaygınlaştırılmasıdır. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Bir diğer konu ise temizlik. Temizlikte sadece belediyelerimizin çalışması yetmez. Hepimizin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Vatandaş-belediye işbirliğini tam olarak sağlamamız gerekiyor.''

Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlara çeşitli hediyeler veren Akyürek, programın ardından mahallede bulunan öğrenci yurdunu da ziyaret ederek öğrenciler ve yöneticilerle görüştü .
Kaynak: AA