Avcılar, Satın Aldıkları Keklikleri Evde Besliyor

Muş'ta avcılar, köylülerin yakaladığı keklikleri satın alarak evde besliyor.

Muş Ovası Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Kutbettin Toplu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulüp üyelerinden topladıkları parayla, vatandaşların yakaladığı keklikleri satın aldıklarını ve daha sonra doğaya salmak üzere beslemeye çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşlardan aldıkları yaklaşık 90 kekliği havaların ısınmasıyla birlikte doğaya bırakacaklarını belirten Toplu, ''Köylüler, bu yıl yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklardan olumsuz etkilenen çok sayıda kekliği yakaladı. Kulüp üyeleri olarak, bu kekliklerin bir kısmını satın aldık. Şu anda keklikleri bir evin odasında besliyoruz. Piyasada satılan tüm keklikleri alarak, doğaya salmak istiyoruz. Ancak buna maddi gücümüz yetmiyor. Destek sunulursa çok sayıda kekliği satın alıp doğaya bırakacağız. Kentte keklik nesli tükenmek üzere. Tedbir almazsak, bölgemizde keklik kalmayacak'' dedi.

Yakalanan çok sayıda kekliğin de çevre illerden gelenlere satıldığına dikkati çeken Toplu, bu kekliklerin vatandaşlar tarafından muhtemelen kesildiğini bildirdi. Toplu, çiftlik kekliklerinin ise doğaya uygun zamanda bırakılmadığı için telef olduğunu da savundu .
Kaynak: AA