AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi Açıklama Yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Anadolu Ajansı'nın , Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayına başlamasınına ilişkin, dünyada böylesine bir haber ağı kurmasının, AA'ya yakışır bir atılım olduğunu ifade etti.

Salihli Kosovalılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Kosova'dan göç ederek Salihli'ye yerleşmiş vatandaşları bir araya getirdi.

Kosova kültürünün yaşatıldığı etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve Kosova'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Güner Ureya da katıldı.

Tarnıverdi, etkinlikte yaptığı açıklamada, AA'nın Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayına başlamasını değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nın , 2020'de 100. yılını kutlayacağına işaret eden Tanrıverdi, köklü bir geçmişe sahip olan kurumun, objektif haberciliğiyle haklı bir başarıya sahip olduğunu ifade etti.

Yurt genelinde güçlü, sağlıklı bir haber ağına sahip olan, hızlı haber alıp üreten AA'nın, ülke sınırını aşarak dünyada örgütlenmesinin önemli bir adım olduğunu dile getiren Tanrıverdi, ''Dünyada böylesine bir haber ağını kurmak, AA'ya yakışıyor. Bu, Türkiye'nin dünyaya tanıtımını ve dünyada gelişen olaylardan Türkiye'nin haberdar olmasını sağlayacak. Böyle bir girişim gerçekten sevindiricidir'' dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Sait de AA'nın Türkiye'de, en güvenilir haber ajansı olduğunu belirterek, bu atılımın kurumu dünya genelinde sayılı ajanslar arasına taşıyacağını ifade etti.

Yurtdışından birinci elden haber toplama imkanı olmadığı zaman gelişmelerin yabancı ajanslardan, onların bakış açılarıyla alınmak zorunda kalındığına işaret eden Sait, AA'nın bu atılımı ile birlikte Balkanlar'daki gelişmelerden doğru bir şekilde haberdar olunabileceğini dile getirdi.

Sait, yakın zamanda Bosna Hersek'e gerçekleştirdiği ziyarette, AA Saray Bosna Bölge Müdürlüğünü de görme fırsatı bulduğunu dile getirerek, ''Ajansımızın bu hizmeti vermesi Son derece güzel ve gurur verici. Balkanlardan yalnızca soğuk hava gelmez, sıcak haberler de gelir. Balkanlardan daha fazla haber alacağız'' dedi.

Etkinliğe katılan Kosova'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Güner Ureya ise, AA'nın Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayına başlamasının, Türkiye'nin, Balkanlar ile yakınlaşmasında, karşılıklı iletişime girmesinde önemli bir rol üstleneceğini söyledi.

AA'nın bu atılımının Türkiye ile KosOva arasında var olan iyi ilişkilere de yeni bir boyut kazandıracağını belirten Ureya, şunları kaydetti:

''Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında daha önce akraba ziyaretlerinin ötesine gitmeyen ilişkiler, Son dönemlerdeki diyalogla birbirimizi daha yakından tanımamızı sağladı. Balkanlar'da ve Türkiye'de yaşanan gelişmeleri hızlı bir şekilde karşılıklı olarak aktarabilmek, birbirimizi daha iyi tanımamız açısından çok önemli olacak. İnternet çağında birbirimize artık her açıdan çok daha yakınız. Sınırların kalkmasına yönelik atılan her adım pozitiftir ve insanlığa hizmet eder. Bu adımınızdan ötürü AA'yı tebrik ediyoruz.' '
Kaynak: AA