82 Yaşında Bilgisayar Sertifikası Aldı

İsabeyli Belediyesi ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile açılan Bilgisayar Kullanımı Kursu’nu tamamlayan 40 kursiyere sertifikaları törenle dağıtıldı.

82 Yaşında Bilgisayar Sertifikası Aldı
Törende en çok ilgiyi ise 82 yaşında olmasına rağmen öğrenme azmi eksilmeyen Refik Namdar gördü. İsabeyli Aşkın Pide Salonunda düzenlenen yemekli sertifika dağıtım törenine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, İsabeyli Belde Belediye Başkanı B. Kuvvet Erim, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez, Müdür Yardımcısı Mehmet Çölgeçen, Bilgisayar Kurs Öğretmeni Şahin Çelebioğlu, kursiyerler ve aileleri katıldı.

“120 GÜNDE 225 KURSİYERE SERTİFİKA”
Atatürk’ün ‘Bir yandan bilgisizliği ortadan kaldırmaya uğraşırken, bir yandan da memleket evladını toplumsal ve ekonomik hayatta aktif şekilde etkili ve verimli kılabilmek için zorunlu olan ilk bilgileri, uygulamalı bir biçimde vermek metodu eğitimimizin temelini oluşturmalıdır’ sözüyle törenin açılış konuşmasını yapan Bilgisayar Kursu Öğretmeni Şahin Çelebioğlu; “Atatürk’ün sözünden yola çıkarak kasabamızın sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak amacıyla 12 Ocak 2011 tarihinden itibaren, İsabeyli Belediyesi ve Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü iş biriliğinde imzalanan protokol ile genel ve mesleki kurslar kapsamında; aşçılık, İngilizce, hasta refakatçiliği, zihinsel engelliler ve bilgisayar kullanımı kursları açılmaktadır. Açılan kurslar içersinde 225 kursiyer bilgisayar sertifikalarını alarak mezun olmuştur.”

“40 KURSİYERE SERTİFİKA ALDI”
5. Dönem Bilgisayar Kullanımı kurslarında 40 kişinin başarılı olarak sertifika aldığını ifade eden Çelebioğlu; “Kursumuza devam edip başarı gösteren 15 kursiyerimiz İsabeyli halkından olurken 35 kursiyerimiz ise 80. Yıl çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdu öğrencilerindendi. 40 kursiyerimiz bugün itibari ile sertifikalarını almaya hak kazandı. İsabeyli’de doğmuş, İsabeyli ilköğretim okulunda okumuş ve bu yaşa kadar İsabeyli’nin suyunu içmiş bir birey olarak, kasabam ve burada havası teneffüs etmiş olduğumuz tüm halkımız için bir şeyler yapmak istediğim şüphesiz içimdeki bir arzuydu. Beş yıllık çeşitli eğitim kurumlarında eğitimci olarak çalışmalarımın yanında, bu dileğimi yerine getirdiklerinden dolayı sayın başkanım Bekir Kuvvet Erime ve kurum müdürüme şükranlarımı sunarım” dedi.

“MİLLETVEKİLİ KILINÇ VE BAŞKAN ERİM KURSİYERLERİ KUTLADI”
Törende AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç da kısa bir konuşma yaparak, kursiyerleri kutladı. Kılınç konuşmasında; “Türkiye şuanda bir değişim sürecinde. Tüm kurumlarıyla, bütün sistemleriyle çok ciddi bir değişim sürecinde. Artık ülkemizde ben şu işi biliyorum veya benim ürünüm organik demeniz bir şeyi ifade etmiyor. Artık hani bunun sertifikası diyoruz. O noktada Halk Eğitim Merkezimiz ve İsabeyli Belediyesine yaptığı bu güzel çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca kursa katılarak başarılı olan kursiyerleri ve özellikle bu yaşına rağmen gençlere örnek olan Refik abimizi de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İsabeyli Belediyesi olarak Halk Eğitim Merkezine verecekleri destek ile kursların devam edeceğini ifade eden Başkan B.Kuvvet Erim ise; “Bilgisayar kursumuzun ardından her geçen gün gelişen ve artan nüfusun ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlere inşaat işleriyle ilgili bir kurs açacağız. Vatandaşımızın daha eğitimli ve bilinçli olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin sertifikaları AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez, Müdür Yardımcısı Mehmet Çölgeçen ve Bilgisayar Kurs Öğretmeni Şahin Çelebioğlu tarafından verildi.

“82 YAŞINDA SERTİFİKA ALDI”
Törende 82 yaşındaki kursiyer Refik Namdar’da sertifika alarak, gençlere örnek oldu. Namdar’ın sertifika ve hediyesini Milletvekili Kılınç verdi. Kılınç daha sonra gençlere örnek olduğu için Namdar’ın elini öptü. Tören Milletvekili Kılınç’ın Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez’e, Sönmez’in de İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’e plaket vermesi ile sona erdi. Kursta dereceye giren kursiyerlerin isimleri şöyle: 95 puanla kursun 1’ncisi Hüseyin Sarıkaya, 2’ncisi 92 puanla Işıl Özcan, 3’ncü 88 puanla Burak Gökdağ, 4’ncü 85 puanla Ali Küçük ve 5’nci 83 puanla Seher Benazır Yıldız olurken, 81 puanla Meryem Ödemişli, 78 puanla Dursun Yakar, 75 puanla Emel Gürbüz, 75 puanla Refik Namdar, 74 puanla Ahmet Melih Çapkın, 74 puanla Orhan Şahin, 70 puanla Fikret İnemek ve 70 puanla Onur Bodurum sertifika almaya hak kazandı .
Kaynak: İHA