21 Gün Boyunca Hz. Muhammed’i Anlatacaklar

Anadolu Gençlik Dergisi Ceyhan Temsilciliği, 21 gün boyunca kutlu doğum etkinlikleri yapacak.

21 Gün Boyunca Hz. Muhammed’i Anlatacaklar
Anadolu Gençlik Dergisi Ceyhan Temsilcisi Hasan Tan, yapılacak faaliyetleri öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Tan, sevginin, şevketin, merhametin zirve noktası, barışın, adaletin ve hidayetin meşalesi olan peygamberimizi bütün insanlığın bilmesi gerektiğini söyledi.

Tan, "Allah tarafından peygamberlikle vazifelendirilen efendimizin gelmesiyle, cahiliye dönemi Asr-ı Saadet dönemi oldu. Bugünün dünyası da savaşlar, cinayetler, ahlaki yozlaşmalar ve nice maddi manevi bunalımlarla karşı karşıya bulunuyor. Bu yozlaşmalardan kurtulmanın tek yolu ise peygamberimizin tanınması ve anlaşılmasıdır. Bizler de bu amaçla 13 Nisan ile 4 Mayıs arasında çok sayıda program yapmak için hazırlıklara başladık.” diye konuştu.

Etkinliklere Ceyhan’a bağlı, Büyükmangıt, Sarımazı, Mustafabeyli ve Mercimek kasabalarında başlayacaklarını belirten Hasan Tan, "16 Nisan'da İnönü Bulvarı'nda kutlu doğum çadırı kuracağız. Çadırımızda 6 gün boyunca günlük olarak çeşitli etkinlikler olacak. Burada peygamberimizi anlatan, şiirler, ilahiler ve hadis afişleri, sinevizyon gösterimi ve peygamberimizi anlama sohbetleri olacak. Aynı zamanda gelen misafirler çeşitli ikramlar yapılacak." dedi.

Tan, açıklamasına şöyle devam etti: "Kutlu doğum çadırında peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sav) selam defteri açılacak. Peygamberimizin hayatı konulu ilköğretim 6–7–8 ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü sınav yapılacak. Sınavda birinci olana netbook, ikinciye bisiklet, üçüncüye ise çeyrek altın verilecek. Peygamberimin hayatı konulu sınava katılmak için yaklaşık 2 bin öğrenci başvuru yapmış durumda. Bu durum bizleri çok mutlu ediyor. Etkinlikler, 4 Mayıs günü Ceyhan Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak Asr-ı Saadet gecesi ile Son bulacak. Programlara tüm Ceyhanlılar davetlidir.”