Kocaeli Film Platosunun Halka Açılma Çalışmaları Sürüyor

Kocaeli'nin dünyaya açılan penceresi Seka Film Platosu'nun vatandaşların ziyaretine açılması için çalışmalar sürüyor.

Kocaeli Film Platosunun Halka Açılma Çalışmaları Sürüyor
TRT1'de yayınlanan” Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” dizisinin çekimlerinin yapıldığı plato ile ilgili özel bir televizyon programına konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, platonun yakın bir zamanda düzenli olarak halkın ziyaretine açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Seka Film Platosu'nun Kocaeli'nin dünyaya açılan yüzü olacağını söyleyen Başkan Danışmanı Ömer Polat, platonun Türkiye de bir benzeri olmadığını kaydetti.

Polat, Seka Film Platosu'nun Kocaeli'ye değer kattığını, kentin kültür ve turizm merkezi olma yönünde önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kocaeli de Seka Park alanında inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük film platosu olma özelliğini taşıyan Seka Film Platosu Kocaeli'ye aynı zaman da katma değer de sağlıyor. Yapımcı firma tarafından şimdiye kadar 11 milyon dolar harcanan dev film platosun da Kocaeli halkından 300- 400 kişi istihdam ediliyor. Yeni mekanlarında yapılması planlanan plato da ileriki tarihlerde daha fazla kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Kurulduğu günden bu yana yoğun ilgi gören Seka Film Platosu'nun halkın ziyaretine açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, plato da yeni mekanlar inşa edileceğini kaydetti.

Polat, Seka Film Platosunun yeni yapılacak olan ek mekanların tamamlanmasının ardından düzenli olarak halkın ziyaretine açılmasının planlandığını belirtti.

Seka Park Film Platosu içinde bulunan saray ve kervansaraylarla tarihe tanıklık ediyor. Plato, Hollywood film setlerini aratmayacak kadar güzel. Dev platoda, Osmanlı dönemine ait saraylar ve İstanbul'daki bazı semtlerin bire bir aynısı yer alıyor .
Kaynak: İHA