İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in Türkiye'de ayrı bir yaşam biçimi, kimliği, kişiliği olan bir kent olduğunu ifade ederek, bu kentte yaşamaktan ve büyükşehir belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Karşıyaka ilçesinde Mavişehir semtinde yapılması planlanan İzmir Opera Binası'nın uygulama projesinin sözleşmesi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddiaları ile düzenlenen operasyon ve yaşanan dava sürecinin, bazı çalışmalarda gecikmeye ya da aksaklığa sebep olduğunu savundu.

İzmir'in tarihi, insanı, kültür ve sanatı ile ayrı bir yaşam felsefesine sahip olduğunu dile getiren Kocaoğlu, ''Türkiye'de ayrı bir yaşam biçimi, kimliği, kişiliği olan kentte yaşamaktan ve büyükşehir belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum'' dedi.

Kocaoğlu, İzmir'in kongre ve fuarcılıkta gelişmeyi hedefliyorsa kültür ve sanat projelerine de ağırlık vermesi gerektiğine değinen Aziz Kocaoğlu, ''Kültürsüz, sanatsız fuarlar, kongreler olmak diye bir durum söz konusu olamaz'' dedi,

Kocaoğlu, opera binasının inşaat ihalesine 2013 yılından önce çıkamayacaklarını söyledi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç da Türkiye'de ilk defa ''sinemadan, kütüphaneden, düğün salonundan bozma'' bir opera binası yapılmayacağını, çok ciddi bir yarışma sonucu belirlenen proje ile amacına uygun bir opera binasının hayata geçirileceğini söyledi.

Proje mimarları Mehmet Kütükçüoğlu ve Ertuğ Uçar da opera binasına ilişkin bilgi verdi.

Konuşmaların ardından İzmir Opera Binası uygulama projesi sözleşmesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile mimarlar Kütükçüoğlu ve Uçar tarafından imza altına alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi opera binası için yarışma açılmış ve 177 eser arasından seçim yapılmıştı.

Projeye göre İzmir Opera Binası Mavişehir bölgesinde 25 bin metrekare alan üzerinde kurulacak. Binada bin 200 kişilik ana salon, 400 kişilik küçük salon yer alacak. Binada bale ve çeşitli atölyeler de yer alacak .
Kaynak: AA