'Demokrasi Açığı Kapandıkça Bütçe Açığı Da Kapanıyor'

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, demokrasi açığı kapandıkça bütçe açığının da kapandığını söyledi.

'Demokrasi Açığı Kapandıkça Bütçe Açığı Da Kapanıyor'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan ile birlikte partisinin Bandırma İlçe Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi.

Hükümet tarafından çıkartılan yeni Teşvik Kanunu'na değinen Uğur, Marmara Bölgesi'nde Balıkesir'in 3. bölgede yer aldığını, ancak organize sanayi bölgelerine yapılan yatırımlarda yatırımcıların 4. bölgenin imkanlarından yararlanacağını vurguladı. Anayasanın geçici 15. maddesinin referandumda kaldırıldığını hatırlatan Uğur, "Herkes adliyeye koştu,müdahil olmak isteyenlerin sayısı 500'ü geçti. Anayasanın 15. maddesini kaldırmasaydık şimdi yaygara yapanlar ne yapacaktı? Biz bu kanun teklifini getirdiğimizde CHP karşı çıktı. Yalan söylüyorsunuz, siz kesinlikle darbe yapanları yargılayamazsınız, milleti aldatıyorsunuz dediler. Şimdi herkes müdahil olmak istiyor. Hakimiyet milletin olmalı. Millet bir partiyi iktidara getiriyorsa o parti muktedir olmalı. Birileri o partiyi vesayet altına alıp iktidardan indirmemeli. AK Parti gücünü milletten alıyor" dedi.

Konuşmasında kademeli eğitime de değinen Edip Uğur, yeni eğitim kanunuyla 28 Şubat'ın izlerini sildiklerini belirterek, "Bugün bütçe açığını kapatırsın, ama demokrasi açığını kapatamazsın. Biz demokrasi açığını kapattıkça bütçe açığı da kapanıyor. Seçim yaptık, o kadar yatırım yaptık, bütçe açık vermiyor. Eskiden ne zaman seçime gidilse ek bütçe yapılırdı. Bütün Avrupa IMF'ye el açıyor, siz kafa tutuyorsunuz, herkes Türkiye'yi örnek gösteriyor. Merkez Bankası'nın kasasında döviz dolu. İşte demokrasiaçığını kapatırsanız başarırısınız. Darbeler dönemi sona eriyor" diye konuştu.

"BOR ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK"

1977 yılında Bülent Ecevit'in bor madenini devletin çıkaracağını söylediğini ve bunun için kanun çıkarıldığını anlatan Uğur, "Bor madenini çıkaranlar 'Bizim yatırımlarımız var' dediler ve çıkarmaya devam ettiler. 1987 yılı Şubat ayında Turgut Özal, 'Çıkardığınız serbest stokunuz bitti, kimse bor alamaz, devletindir' dedi.

O günlerde bor madeninin tonu 15-20 dolardan satılıyordu. Şimdi 400-500 dolardan satıyor. Eti Maden İşletmeleri'nin 2011 yılı karı, amortismanı düştükten sonra 800 trilyon lira. 2012yılında belki katrilyon ile ifade edilecek. Bor madeni altın yumurtlayan tavuk. Hala kafaları 1940'larda olanlar var. Başbakan'ın dediği gibi CHP yüz nakli yaptı, Baykal'ı aldı, Kılıçdaroğlu'nu getirdi. Ben sanayiciyim, önceden nakliyeyi kendim yapardım, yemek, güvenlik işini kendim yapardım, şimdi dışarıdan satın alıyorum. Eti Maden'in dekupaj işini yapabilmek için birçok iş makinesine ihtiyacı var. Bu işi özel sektör yaparsa daha uygun maliyette yaptıracak, ama bizim aslan sosyal demokratlar devreyegiriyor, 'Hepsini Eti Maden'in yapması lazım' diyor. Hepsini devlet yaparsa milletin cebine para daha az giriyor. 75 milyonun bor madeninde hakkı var. Kimsenin dokunduğu yok, özelleştirildiği yok" dedi.

Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan ise, Bandırma gündemini değerlendirdi. Balıkesir'in büyükşehir olması halinde Bandırma'nın il olamayacağı yönündeki görüşlerle ilgili olarak Öztaylan, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nde siyaseten söz verip hiçbir yeri il yapmadım, ama bir yeri yaparsam o da ilk önce Bandırma olacaktır. Yani Balıkesir büyükşehir olursa Bandırma il olamaz diye bir kaide yoktur. Birçok ilçe büyükşehir belediyesinden ayrılarak il yapılmıştır" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA