Bağarası Beldesi, İlçe Olma Mücadelesine Hız Verdi

Aydın'ın Bağarası beldesi, devletin 50 yıl önce verdiği ilçe yapma sözünü yerine getirmesini istiyor.

Aydın’ın 2014 yılında büyükşehir statüsüne geçmesiyle yeniden yapılanacak idari şekillenmeden ilçe olarak çıkma mücadelesinin başlatıldığı beldede çalışmalar hız kazandı. Siyasi partiler üstü oluşturulan bir komite tarafından sürdürülen çalışmalarda, geçen günlerde köylere yapılan ziyaretlerde köy sakinleri ve muhtarlardan destek istenmişti. Belediye düğün salonunda yapılan toplantıya ise belde sakinleri, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, köy muhtarları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan, geçen dönemin AK Parti Aydın milletvekili adaylarından Sebahattin Akkın, ”Bağarası, 18 köyü, 35-40 bine ulaşan nüfusu ve coğrafyasıyla ilçe olmayı hak ediyor. Beldemize geçmişten günümüze hep ilçe sözü verildi.

Aydın'ın büyükşehir olması için sürdürülen çalışmalarda, belde sakinlerimiz başta olmak üzere tüm yöre halkımızdan ilçe olmamız için büyük baskılar var. Sıkıntılarımızı bölge milletvekillerimizle paylaştık, Aydın’nın tüm vekillerinden destek sözü almamız bizi daha da umutlandırdı.” dedi.

Akkın, köy muhtarlarından başta araba ve nüfus verileri olmak üzere aldıkları bilgileri raporlarına ekleyerek, Ankara’da ilgili makamlara ulaştırıp ilçe olmayı talep edeceklerini sözlerine ekledi.Toplantıya katılan platform üyelerinden CHP Belde Başkanı Mehmet Taşcı da siyaset üstü anlayışla sürdürülen çalışmaların toplumun her kesiminden destek gördüğünü söyledi: ”Bir kentin ilçe olma avantajları ortada. Başta kaymakamlık olmak üzere birçok devlet hizmetinin gelecek olmasının beldemizi canlandıracağı bir gerçek. Derdimiz asla siyaset değil. İlçe olmak için başlatılan bu seferberlikte, herkesin elini taşın altına koyması lazım.”Toplantıya yaklaşık 200 kişinin katılımını eleştiren Aslanyaylası Köyü Muhtarı Rafet Uysal ise, ”Bu salon, daha kalabalık olmalıydı. Ben Aslanyaylası köyünde doğdum, orada yaşıyorum. Çocukluğumda beldemizde nahiye müdürlüğü, nüfus müdürlüğü, tapu kadastro gibi hizmetler verilmekteydi. Son olarak dört banka şubesiyle birçok ilçeyi kıskandırıyorduk. Bu değerlerimizi, sahip olamayarak kaybettik. Bu tarihî fırsatı değerlendirilerek, ilçe olma mücadelemizi daha da güçlendirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Toplantıya diğer katılanlar da düşüncelerini dile getirirken çalışmaların partiler üstü bir anlayışla sürdürülmesi, Ankara’ya bu konuda heyet gönderilmesi ve önümüzdeki günlerde AK Parti Aydın il kongresine katılması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ilçe olma isteklerinin bir kez daha iletilmesi kararlaştırıldı .