Yozgat Çiğdem Şenliğinde Gazeteci- Yazar Çelikkaya Resim Sergisi Açacak


Yozgat Valiliği, Belediye ve Bozok Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi yapılacak olan “Çiğdem Pilavı Şenliği'ne, Gazeteci-Yazar Seyfi Çelikkaya’nın resim sergisi renk katacak.

Yozgat Çiğdem Şenliğinde Gazeteci- Yazar Çelikkaya Resim Sergisi Açacak
Baharın müjdecisi olarak bilinen Çiğdem Çiçeği adına Anadolu’da yıllardır yaşatılan Çiğdem Pilavı geleneğini Yozgat’ta şenlik olarak kutlanacak. Çiğdem Pilavlarının yapılacağı, yarışmaların, eğlence programlarının düzenleneceği şenlikte İleri Gazetesi Yazıişleri Müdürü Seyfi Çelikkaya’nın baharın renklerini yansıtan resim sergisi de yer alacak.
Cumhuriyet Meydanı’nda Cumartesi günü saat 11:00'de başlayacak olan 2’nci Çiğdem Pilavı Şenliği’nde sırasıyla Çiğdem gezdirme, halk oyunları gösterisi, çiğdem pilavı ikramı, faytonla hedik dağıtımı yapılacak.
Şenlikte Gazeteci-Yazar Seyfi Çelikkaya’nın bu güne kadar objektifine yansıyan doğa fotoğraflarından oluşan bir sergi de açılacak. Sergi öncesi hazırlıklarını tamamlayan Çelikkaya’yı, İleri Gazetesi’ndeki bürosunda ziyaret eden Belediye Başkanı Yusuf Başer, resimlerdeki ahengi ve konuyu çok beğendiğini söyledi.

Resimlerin baharın renklerini yansıtıyor olmasının Çiğdem Pilavı Şenliği’ne ayrı bir renk katacağını söyleyen Başer, "Usta gazetecinin objektifine yansıyan bu muhteşem fotoğrafları sadece Çiğdem Şenliği’nin yanı sıra Sürmeli Festivali ve diğer etkinliklerde de sergilemek istiyorum." dedi.