Vali Şentürk: Ağaçlandırmaya Çok Önem Veriyoruz

Yozgat Valisi Necati Şentürk, küresel ısınmayla birlikte dünyada bir çölleşme yaşandığını, bu bakımdan ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini söyledi.

Vali Şentürk: Ağaçlandırmaya Çok Önem Veriyoruz
Yozgat Belediyesi tarafından Şahin Tepesi'nde yapılan ağaçlandırma çalışmasına katılan Vali Şentürk, Akdeniz ülkelerinin de küresel ısınmadan büyük ölçüde etkilendiğini kaydetti.

Vali Şentürk, "Her ne kadar Yozgat bundan bire bir etkilenmese de dolaylı olarak etkilenmesi mümkün. Yozgatımızı bu risklerden korumak için çalışıyoruz. Bu sene 350-400 bin civarında bir fidanı kamu kurumları dikecek. Belediyemiz de Nohutlu Tepe'yi, Çamlık Milli Parkı'na nazire yapacak şekilde ağaçlandırıyor. Amacımız Nohutlu Tepe'yi, Çamlık gibi bir hale getirmektir, bunun yolu da ağaç dikmektir. Bu sebeple fidan dikmeye çok önem veriyoruz. Yakın bir gelecekte Yozgat ormanlarıyla ün yapacak. Cehirlik Lalesi, Çamlık ve Nohutlu Tepesi'yle yeşil bir Yozgat oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de Yozgat’taki 24 bin metrekare yeşil alanı 200 bin metrekarenin üzerine çıkardıklarını belirtti.

Başkan Başer, "Bugün de Şahin Tepesi'ne ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda burası yeşil bir tepe haline gelecek. Nohutlu Tepe'ye bin adet badem, bin adet sedir ve çam, 100 adet ıhlamur, 100 adet Arizona selvisi diktik." diye konuştu.

Ağaçlandırma çalışmalarına Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, belediye personeli, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.