Talat Dinçer, Polis Teşkilatının 167. Yılını Kutladı

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Polis Teşkilatı’nın, dirlik ve düzeni sağlamada kendisine düşen görevi layıkıyla yaptığını söyledi.

Talat Dinçer, Polis Teşkilatının 167. Yılını Kutladı
Mersin ESOB Başkanı Dinçer, Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıldönümünü, yayınladığı mesajla kutladı. Polis teşkilatının, dirlik ve düzeni sağlamada üzerine düşen görevi her türlü şartta layıkıyla yerine getirdiğini vurgulayan Dinçer, huzur ve güvenliği sağlamakla görevli polis teşkilatının devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ve al bayrağın yüceliğini yüreğinde hissettiğini kaydetti.

Dinçer mesajında, “Polis teşkilatımız huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canlarını tehlikeye atarak bu kutsal görevi 167 yıldır başarıyla yerine getirmektedir. Polis teşkilatımız kuruluşunun üzerinden geçen 167 yıl sonrası gittikçe güçlenmiş, modern araç ve gereçlerle donatılmış, teknolojik alt yapıya sahip bir konuma gelmiş, dünya polis teşkilatıyla entegre olmuş modern bir polis teşkilatı konumundadır” dedi.

Polisin, halkın can, mal ve iffetinin korunmasının yanı sıra yasaların uygulanmasında da önemli görev üstlendiğini dile getiren Başkan Dinçer, “Türk Polis Teşkilatı’nın şerefli mazisinden bugüne kadar ülkemizin birliğine ve beraberliğine gösterdiği önemi göz ardı etmemiz asla mümkün değildir. İlimizde yer yer artış gösteren asayiş olayları özellikle polisimizin özverili çalışması ve teknoloji kullanılarak en aza indirilmiş, yine önleyici hizmetlerle birlikte hırsızlık, kapkaç gibi asayişe yönelik olaylarda gözle görülür azalmalar yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.

Dinçer, polisin sadece suçluyu yakalamada değil, suçu önlemede de sorumluluğu bulunduğuna değinerek, polis teşkilatının bu anlamda suçu oluşmadan önlemede büyük gayret gösterdiğinin altını çizdi .