Kamile-ahmet Akdağ Huzurevi'nin Açılışını Bakan Şahin Yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Yaşlılarla ilgili yeni alternatifler üretmek, bizim en önemli görev alanlarımızdan bir tanesi" dedi.

Kamile-ahmet Akdağ Huzurevi'nin Açılışını Bakan Şahin Yaptı
Türkiye Çocuk Zirvesi 16. Kutlama Toplantısı için Çorum'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çorumlu hayırsever İş Adamı Ahmet Akdağ tarafından yaptırılan Kamile-Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi'nin açılış törenine katıldı.

Törene Bakan Şahin'ın yanı sıra Çorum Valisi Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Şahin, dünyanın değiştiğini, bu değişimle birlikte Türkiye'nin de sosyal ve ekonomik açıdan değişip geliştiğini belirterek, 2002 yılında Türkiye genelinde 63 huzurevinde toplam 4 bin yaşlı barınırken, bugün sayısı 163'e yükselen huzurevinde toplam 14 bin yaşlının barındığını aktardı. Türkiye'nin önemli bir genç nüfusa sahip olmasına karşın nüfusunun yüzde 5'inin 65 yaş üzerinde olduğuna dikkat çeken Bakan Şahin, bundan bu oranın 2025 yılında yüzde 12 seviyesine yükseleceğine işaret ederek, sosyal politikaları buna göre şekillendirdiklerini kaydetti.

'Hacı Ahmet Abimiz' diye hitap ettiği hayırsever iş adamı Ahmet Akdağ'a, sosyal hizmetlere kazandırdığı eserden dolayı teşekkür eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Bu ülkenin bir bakanı olarak ellerinden öpüyorum çünkü bizim inancımıza göre en önemli şey, bir eser bırakmak. İnsan oğlu fani, dünya sınav. Bize düşen hayatın her alanda yaşanabilir bir Türkiye oluşturmak. Dünya değişiyor, ülke değişiyor. Toplumun ekonomik ve sosyal yapısı değişiyor. Bize düşen değişimi yönetmek ve halkıntaleplerini anlayıp uygulamak. Yaşlılarla ilgili yeni alternatifler üretmek bizim en önemli görev alanlarımızdan bir tanesi. Ustalık döneminin bize verdiği bilgi birikimle sosyal yardımlaşma ve sosyal hizmetleri birleştirdik. Bugün yaşlılarla ilgili güçlü bir birimimiz var. Yaşlılığımızın bugün bizim için en önemli değeri onların rahat yaşamalarını sağlamak. Huzurevlerinde yaşamla birleşmelerini sağlamak. Ölümü bekleyen değil ölene kadar aktif yaşayan yaşlılar görmek istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorumlu hayırsever iş adamı Ahmet Akdağ'ın katkıları ile Çorum'daki yaşlıların mutlu bir şekilde barınacakları yeni bir mekan oluştuğunu söyledi.

Huzurevini yaptıran İş Adamı Ahmet Akdağ da, çalışmalarına yaklaşık 4 yıl önce başlanan huzurevinin tamamlanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, hayalindeki yeri yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirti. Bakan Şahin, açılış töreninin ardından huzurevini yaptıran Hacı Ahmet Akdağ'a teşekkür plaketi verdi. Şahin, daha sonra törene katılanlarla birlikte Huzurevini gezdi .