Kahramanmaraş’ta Binalar Artık Dijital Ortamda

Kahramanmaraş İmar ve Şehircilik Müdürü Hacı Mehmet Güner, 2010 yılından beri ilde bütün binaların ruhsatlarının dijital alanda verilebildiğini söyledi.

Güner, ”Konutların resimli haritası ve içinde oturanların T.C numaralarına kadar kayıtlı olacak sisteme geçiş aşamasındayız.” dedi.

KALİDA İnşaat Sektörü Başkanı İbrahim Çakmak ve yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik İşleri Müdürü Hacı Mehmet Güner’i ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Güner, 2010 yılından beri Kahramanmaraş’ta bütün binaların ruhsatlarının dijital alanda verilebildiğini söyledi.

Daha sonra Güner, bu sistemin ne işe yarayacağı konusunda bilgi verdi. Herhangi bir deprem, yangın gibi afetlerde ve sosyal yardım gereken konularda vatandaşımıza erken ulaşma imkânı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kahramanmaraş Belediyesi İmar Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları ve yenilikleri anlatan Hacı Mehmet Güner, KALİDA inşaat sektörünün kendilerine destek olmaya çalıştığını ve bu çalışmaların devam etmesini temenni ettiklerini belirtti.

Güner, ayrıca, kentsel dönüşüm hakkında bilgi vererek, Kahramanmaraş’ın kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmeye başlandığını ve ilk çalışmanın Çamlık Mahallesi'nde TOKİ’nin yapacağı 3 bin 200 konutluk proje olduğunu söyledi.

İkinci olarak da Menderes Mahallesi'nde kentsel dönüşümün devam edeceğini vurgulayan İmar Müdürü Hacı Mehmet Güner, ”Belediyemiz bu çalışmaları yaparken halkımızın yararına olan uygulamaları esas almıştır." diye ifade etti.

KALİDA İnşaat Sektörü Başkanı İbrahim Çakmak da yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılan çalışmaları birinci ağızdan duymak ve bilgilenmek için bu ziyaretleri önemsediklerini belirten Çakmak, "Sektörün ilerlemesi için ortak akıl oluşturarak katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi .