İzmit Belediyesinden Avukatlara Fasıl

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, avukatlar günü nedeniyle, tarihi Saatçi Ali Efendi Konağı'nda, Kocaeli Barosu'na bağlı avukatları ağırladı.

İzmit Belediyesinden Avukatlara Fasıl
İzmit Belediyesinden avukatlara jest. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, avukatlar günü nedeniyle, tarihi Saatçi Ali Efendi Konağı'nda, Kocaeli Barosu'na bağlı avukatları ağırladı. Etkinlik, alışılagelmiş resmi formatlardan uzak, samimi bir ortamda ve fasıl dinletisi eşliğinde gerçekleşti. Tarihi yapının atmosferine uygun bir ambiyansın hakim olduğu akşamda, İzmit Belediyesi Türk Sanat Müziği Koro Şefi İrfan Yakar, udi Esen Danyel ve kanunda Ayşegül Aslanoğlu dinleyenlere güzel bir akşam yaşattı.

Etkinliğe İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu ve meslektaşları ile belediyenin avukatları katıldı.

Başkan Doğan etkinlikte yaptığı konuşmada, bulundukları ortamı değerlendirerek, “Sizi kültürel bir miras ve değer olarak gördüğümüz, geçmişi yaşatmaya çalıştığımız tarihi bir mekanda ağırlamayı uygun gördük. Saatçi Ali Efendi Konağı ve buna yakın örneklerin yer aldığı yapıları işlevsel hale getirerek, tarihi canlı tutmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Avukatlık mesleğinin hukuktaki yeri ve önemine de değinen Doğan, “Hukukun herkese ihtiyacı olduğu gerçeğini görmezden gelemeyiz. İnsanın kendini savunma hakkını emanet ettikleri avukatlarımız, hukuksal yaşamda önemli sorumlulukları olan meslek bireyleridir. Ülkenin gücünü korumasındaki seçkin kimliklerdir. Ben, avukatlığın ülkemizin gelişmiş demokrasilerdeki yerini pekiştirmesinde önemli rolü olduğuna inanıyorum. Bu duygularla tüm avukatlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu da böylesi anlamlı bir günde kedilerini hatırlayıp farklı bir etkinlikle meslektaşlarını bir araya getirdiği için başta başkan Doğan olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti. Gecede Türk Sanat Müziğinin seçkin eserleri hep birlikte seslendirildi .