Hisarcık Çok Programlı Lise Öğrencilerine Polislik Mesleği Tanıtıldı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Meslek Tanıtım Günleri Projesi çerçevesinde polis memurları tarafından Çok Programlı Lise öğrencilerine polislik mesleğini tanıtıldı.

Hisarcık Çok Programlı Lise Öğrencilerine Polislik Mesleği Tanıtıldı
Hisarcık İlçe Emniyet Amirliğinden gelen Karakol Amir vekili polis memuru Divan Yılmaz ve TEM Şube polis memuru Sadi Yalçın 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine mesleğin inceliklerini anlattılar.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. Yıldönümünün 10 Nisan Salı günü kutlanacağına vurgu yapan polis memuru Divan Yılmaz,” Türk Polis Teşkilatının kuruluş tarihi olarak Osmanlı Devleti tarafından kurulmuş olan ilk polis biriminin kuruluş tarihi olan 10 Nisan 1845 tarihi kabul edilmekte ve her yıl teşkilat tarafından kutlanmaktadır. Polis; güvenlik hizmetlerini sunan, kamu düzenini ve yurttaşların can ve malı ile temel hak ve özgürlüklerini koruyan, yasa uygulayıcı bir kamu görevlisidir. Küreselleşen sorunlar sadece bir ulus-devletin sınırları içinde güvenlik sağlamayı imkansız hale getirmiştir. Suçlular sınır aşan suçlar işlemekte, bir ülkede suç işleyip, diğer ülkelere kaçmaktadırlar. Bazen de suçun kaynağı başka bir ülke olabilmektedir. Suçun uluslararasılaşması polisliğin de uluslararasılaşmasını kaçınılmaz hale getirmektedir. İstenilen düzeyde olmasa da İnterpol ve Europol uluslararası polislikte işbirliğine iyi birer örnektir. Dünya polisliği ile karıştırılmamalıdır. Dünya polisliği ulusları aşan bir yapılanma idealini ifade eder.” Dedi. Divan Yılmaz, ayrıca öğrencilere polislik mesleğine nasıl girilir? Mesleğin gerektirdiği özellikler, çalışma ortamı ve koşulları, olaylara müdahale şekilleri ve silahın son çare olarak kullanılması, meslekte ilerleme, rütbeler ve bekleme süresi, burs, kredi ve ücret durumu konularında öğrencileri bilgilendirdi. Yılmaz, öğrencilerin polislik mesleği konusundaki sorularını da cevapladı .