Fethiye'de ''oyuncak Silahını Getir Kitabı Kap'' Kampanyası

Fethiye'de Ege-Akdeniz Sivil İnisiyatif Grubu tarafından düzenlenen ''Oyuncak Silahını Getir Kitabı Kap'' kampanyasına katılan çocuklara kitap hediye edildi.

Kampanya dolayısıyla grup üyeleri ve çocuklar Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'ne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılan çocuklar, ''Medeniyetin temeli kitap okumaktır'', ''Hayatı paylaş, bilgini paylaş, kitabını paylaş'', ''Bize örnek olun kitap okuyun'', ''Çocuklar kitapla büyüsün'' yazılı afişler taşıdı.

Kültür merkezinde devam eden etkinlikte, kitaplarla ilgili çeşitli şarkılar söyleyen çocuklar, yanlarında getirdikleri oyuncak tabanca ve bıçakları çöp tenekesine attı. Çocuklara kitap hediye edildi.

Grup üyesi Cumhur Durmaz, yaptığı açıklamada, bu etkinliğin üçüncüsünü yaptıklarını anlattı. Durmaz, ''Çocuklara ve büyüklere kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Çocuklar silahla oynayarak değil, kitap okuyarak büyümelidirler. Okuma oranının artması için bu etkinliği her yıl düzenleyip, diğer illere de yaymak istiyoruz'' dedi.