Din Görevlisi Alımı İçin Müracaatlar Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında boş bulunan 2 bin 850 İmam-Hatip ve 150 Müezzin-Kayyım olmak üzere sözlü sınavla personel alınacağı Ortaca Müftüsü Dr.İbrahim Özler tarafından bildirildi.

Din Görevlisi Alımı İçin Müracaatlar Başladı
Sınava katılacak adayların 2010 yılında yapılan KPSS sınavından yeterli puanı almış olmaları ve müracaat ettiği unvanla ilgili 2009-2011 yılları arasında Başkanlıkça yapılan yeterlik sınavlarından birinde başarılı olmaları gerektiği açıklandı İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler tarafından verilen bilgiye; “ Sınava katılmak isteyen adaylar, 06-20 Nisan tarihleri arasında www.diyanet.gov.tr adresindeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında bulunan program aracılığı ile “KADROLU-2012-I Açıktan Personel Alımı E-Başvuru Formu”nu doldurduktan sonra, istenen belgelerle birlikte herhangi bir İl Müftülüğüne şahsen başvuru yapacaklar. E-başvuru formunu doldurmayan veya il müftülüklerinde aktivasyon işlemini yaptırmayan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir. Sözleşmeli personel için yeterlik şartı aranmıyor Müftü Dr.İbrahim Özler; başvuru için gerekli şartları taşıyan ve halen Başkanlık bünyesinde sözleşmeli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım olarak görev yapan personelin de kendi kategorilerinde yeterlik şartı aranmaksızın sınava müracaat edebileceklerini söyledi.

Ayrıca; sınava çağrılacak adayların sınav tarihi ve yerleri daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecek ve “Sınav Giriş Belgesi” de yine Başkanlık web sitesinden alınacağı açıklandı